Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πληρωμένη δημοσιογραφία που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα

Άκουγα σήμερα ειδήσης στον Antenna Radio. Ο Νεστορας Δημαράς είχε στο τηλέφωνο τον Θεοδόση Πάνου, ο οποίος μας έλεγε για ένα περιστατικό διάρρηξης στο Παγκράτι, όπου ο διαρήκτης αιφνιδίασε τον ιδιοκτήτη και του κατάφερε κάποια χτυπηματα με ένα κατσαβίδι. Η αστυνομία η οποία, κατά την αρχική ρήση του κου Πάνου, ήταν σε πεζή περιπολία, συνέλαβε τον δράστη και στη συνέχεια και κάποιους συνεργούς του. ΑΜέσως μόλις τελειώσε την πομπώδη περιγραφή του ο κος Πάνου, ήρθε η παρατήρηση του κου Δημαρά: " Απ' ότι φαίνεται η αστυνομία έδρασε αστραπιαία..." για να απαντήσει σχεδόν αστραπιαία ο έτερος δημογραφος: " Είναι αυτό το δόγμα  Χρυσοχοϊδη..."
Συμπέρασμα:
1.  Η αστυνομία ποτέ δεν έχασε την φόρμα της, και ποτέ δεν αποδιοργανώθηκε, ούτε οι αξιωματικοί της,, παρ' όλο που τους τοποθέτησε η ΝΔ. Αυτό που της έλειπε ήταν ο υπουργός της. Μόλις ήρθε ο Χρυσο όλα ξαναλειτουργούν στην εντέλεια. Όλα; για να περάσουμε στο δεύτερο
2. Επιτέλους έχουμε το δόγμα Χρυσο όπως και πριν το 2004. Τότε που δεν υπήρχε εγκληματικότητα, και ο κος Θεοδόσης Πάνου επειδή δεν είχε τι να πει, έκανε ρεπορτάζ για τις ... πεταλούδες.
Μα καλά. Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Πριν από λίγες ημέρες, άκουσα και τον Οικονόμου με τον Λυριτζή να λένε κάτι αντίστοιχο στην ΝΕΤ Έλεγε ο Οικονομου ότι του είπε δήθεν ένας αξιωματικός της αστυνομιας, ότι η επάνοδος Χρυσοχοίδη στο υπουργείο ήταν κάτι σαν την επιστροφή στο σπίτι σου, όπου δεν χρειάζεσαι φώτα για να καταλάβεις που βρίσκεσαι .Πλέον είμαι σίγουρος για το αλισβερίσι που κάνουν οι νέοι μας υπουργοί με τους μεγαλοδημοσιογράφους. Και μη φανταστείτε ότι είναι τίποτα πάρε τόσα και πες αυτό, αλλά είναι σίγουρα κάτι του στυλ, πες αυτό τώρα και εγώ θα σου δίνω κάθε μέρα και μια είδηση, ή μη φοβάσαι, θα σε βάλω και στο γραφείο τύπου του υπουργείου  και άλλα πολύ πιθανά κολπάκια.
Να είμαστε ήσυχοι πλέον. Οι επαγγελματίες μεγάλοι  και ανεξάρτητοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι μας, θα μας ενημερώνουν άψογα και αντικειμενικά.

Υ.Γ.1 Το αποκορύφωμα ήταν πως, μόλις τέλειωσε ο διάλογος των δύο ανεξάρτητων δημοσιοράφων, έπεσε και η κρατική διαφημισάρα του ΟΑΕΔ, έτσι για επιβράβευση...
Υ.Γ. 2 Στη συνέχεια ο κος Πάνου είπε πως την αστυνομία την κάλεσαν οι γείτονες και δεν ήταν σε πειριπολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: