Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ποιος είναι φασίστας επιτέλους;

Στα πανεπιστήμια μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι πρυτάνεις εκλέγονταν από τα μέλη ΔΕΠ (το διδακτικό προσωπικό δηλαδή) και εκπροσώπους των φοιτητών, δηλαδή φοιτητές που εκλεγόντουσαν από τα φοιτητικά κομματικά ψηφοδέλτια. Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού ήταν να είναι αυτονόητη η συναλλαγή μεταξύ εκλεγομένων και εκπροσώπων των φοιτητών (περνούσαν κανένα μάθημα στην πλάκα, παίρνανε κανένα μεταπτυχιακό και άλλα απαράδεκτα).
Με το νέο νόμο (νόμος πλαίσιο για την παδεία της Μαριέτας Γιαννάκου-Κουτσίκου) στις εκλογές αυτές δεν παίρνουν μέρος εκπρόσωποι των φοιτητών αλλά όλοι οι φοιτητές. Επομένως χαλάει αυτή η συναναλλαγή. Θίγονται συμφέροντα κάποιων φοιτητών αλλά και καθηγητών.
Μπορείτε να μου πείτε γιατί τα κόμματα της αριστεράς αντιδρούν σ'αυτό;
Μπορείτε να μου πείτε γιατί οι δημοκρατικοί αγωνιστές οι οποίοι μάχονται τον κυβερνητικό φασισμό, χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους εναντίον δημοκρατικών αποφάσεων;
Και μη μου πείτε γιατί έτσι θα νομιμοποιούσαν το νόμο πλαίσιο τον οποίο δεν θέλουν, γιατί θα μπορούσαν να κάνουν μια δήλωση του στυλ "...αποδεχόμαστε τη ρύθμιση για τις εκλογές ως δημοκρατικότερη αλλά αυτό δεν νομιμοποιεί το νόμο πλαίσιο και συνεχίζουμε τον αγώνα εναντίον του...". Αλλά αυτά είναι ενέργειες δημοκρατών και σε καμιά περίπτωση δεν είναι του δικού τους στυλ.
Βλέπετε κάποιος έχει φροντίσει να τους φουσκώσει τα μυαλά περι ανυπακοής και αγώνα ενάντια στη χούντα της δεξιάς. Ποιος όμως είναι χούντα, ρε ; Αυτός που σε αφήνει να μιλάς ενω εσύ όχι; Αυτός που σε καλεί σε διάλογο και εσύ λες δεν συζητώ μαζί σου; Μήπως εσύ που έχεις βαπτίσει ένα κομα ναζιστικό και δεν το δέχεσαι (λες και μπορείς να το κάνεις ) στη βουλή, ενώ εκεί το έστειλε η ψήφος του Ελληνικού λαού; Μήπως εσύ είσαι χούντα που δεν τολμάς να καταδικάσεις ένα γελοίο φασιστικό γεγονός όπως ο ξυλοδαρμός ενός πρύτανη; Άκουσατε τί είπανε; Υπεύθυνοι λέει είναι αυτοί που προκάλεσαν του φοιτητές να ασκήσουν βία, και όχι αυτοί που την άσκησαν. Μου θυμίζει αυτό που επικαλείται ο βιαστής για να δικαιολογήσει την πράξη του: "Δεν φταίω εγώ, αυτή τά 'χε βγάλει όλα έξω και με προκάλεσε, άντρας είμαι, τί να κάνω¨..."
Πολύ φτηνό κύριε πρόεδρε αγωνιστή δημοκράτη, προστάτη της γενιάς που αρνείται να δουλέψει, γιατί ο μπαμπάς της δίνει περισσότερα από 700€..
Μπούχτησα.
Ενας νέος φασισμός έχει μπει στην κοινωνία μας
Κάποτε ήταν ο δεξιός φασισμός. Έτρεχε η αστυνομία και έδερνε, βασάνιζε, σκότωνε κάθε τι αριστερό
Τώρα είναι ο αριστερός φασισμός. Τρέχουν οι Αλαβάνοι, οι Τσίπρες, οι Κουναλάκηδες οι τηλεορασάκηδες και δέρνουν, χτυπούν κάθε τι μή αριστερό
Μη βγει κανείς και πει τίποτα υπερς της εκκλησίας. Είναι θρησκόληπτος, σκοταδιστής, και ζει στο Ιραν ή στο Αυγανιστάν
Μη βγει και πει κανείς τίποτα εναντίον της ομοφυλλοφιλίας, είναι φαλλοκράτης, οπισθοδρομικός, συντηρητικός και μπορεί και κρυφαδερφή
Μη βγει κανείς και πει τίποτα για τους ψευτοεπαναστάτες των πανεπιστημίων που τα έχουν οδηγήσει μαζί με τους καθηγητές τους στον πάτο της Ευρώπης, είναι φασίστας εχθρός των νέων.
ΑΥτή κύριοι είναι η προοδευτική συμπεριφορά σας;
Έχετε γίνει πιο συντηρητικοί από αυτούς που κάποτε πολεμούσατε και αρνείστε να το παραδεχτείτε...\


Ρόμπερτ Αντον Γουίλσον : «Χρειάζονται μόνο 20 χρόνια για έναν ριζοσπάστη να καταλήξει συντηρητικός χωρίς να αλλάξει ούτε μια ιδέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: