Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Καταιγίδα αγωγών για Στάη και Ταγματάρχη

Καταιγίδα αγωγών για Στάη και Ταγματάρχη
Posted by sofistis στο Δευτέρα, 31, Ιανουαρίου, 2011

Σήμερα «επιστρέφουν οι ειδήσεις στην ΕΡΤ» και χιλιάδες πολίτες υποδέχονται το γεγονός συρρέοντας αθρόα στα δικηγορικά γραφεία όλης της χώρας για να καταθέσουν αγωγές κατά της ΕΡΤ. Χαράς ευαγγέλια για τους δικηγόρους σε περίοδο οικονομικής κρίσης και απελευθέρωσης του επαγγέλματος. Οι πολίτες διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβάλει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί, όπως αποκαλύφθηκε, επί 22 ολόκληρα χρόνια πλήρωναν την ΕΡΤ για να τους ενημερώνει με ειδήσεις αλλά εκείνη τους εξαπατούσε συνειδητά εφόσον όλα αυτά τα χρόνια οι ειδήσεις απουσίαζαν και μόλις σήμερα επιστρέφουν στην δημόσια τηλεόραση! Το γεγονός αυτό το ομολογεί και η ίδια η διοίκηση της εταιρείας η οποία κομπάζει ηλιθιωδώς ότι «οι ειδήσεις επιστρέφουν στην ΕΡΤ» προβάλλοντας μάλιστα και σχετικό τηλεοπτικό σποτάκι(!) Το χρηματικό ποσόν που διεκδικείται να επιστραφεί, υπολογισμένων και των τόκων φυσικά, είναι αστρονομικό ενώ οι περισσότερο αγανακτισμένοι, εκτός από αγωγές, καταθέτουν και μηνύσεις για καθαρή εξαπάτηση..

Όπως με πληροφορούν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αγωγές και μηνύσεις ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, οι οποίοι νιώθουν προσβεβλημένοι διότι ο ταγματάρχης-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας με την σημερινή «επιστροφή των ειδήσεων» υποδηλώνει σαφώς πως όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν παρήγαγαν ειδήσεις αλλά μπαρμπούτσαλα κοπανιστά..

Αφορμή για αυτήν την έκρηξη απροσχημάτιστου πασοκισμού και ηλιθιότητας του νέου στρατηγού -Ταγματάρχη, (τυχαίο; Δεν νομίζω..) της ΕΡΤ, είναι η απόφαση για επιστροφή ύστερα από 22 ολόκληρα χρόνια της κας Έλλης Στάη ως παρουσιάστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού της χώρας.. Η κα Στάη διέπρεψε στην ιδιωτική τηλεόραση χάρις στα πράσινα μάτια της, τον απροσχημάτιστο πασοκισμό της (παραλίγο μάλιστα να διατελέσει και επίσημος κυβερνητικός εκπρόσωπος του πασοκ), χάρις τους τέσσερις καίριους γάμους της και χάρις στις διαβόητες «ενημερωτικές» εκπομπές της όπου, λυσσασμένη κυριολεκτικώς για τηλεθέαση, καλούσε τον γνωστό μοντελοπνίχτη Κούγια και την σύζυγο του Βατίδου, για να αναλύσουν την πολιτική κατάσταση της χώρας.. Είναι επίσης γνωστή και για την μοναδική συμπεριφορά της εναντίον των εργαζομένων, τους οποίους εξευτέλιζε, τρομοκρατούσε και κάρφωνε στις διοικήσεις των καναλιών επιρρίπτοντας σε αυτούς της ευθύνες της χαμηλής τηλεθέασης αρνούμενη να δεχτεί ότι μοναδικός υπεύθυνος ήταν η ίδια και η απόρριψη της από το κοινό.. Παραλλήλως με όλα αυτά δεν ξεχνούσε ποτέ να λοιδορεί και να βρίζει την ΕΡΤ από την οποία ξεκίνησε την καριέρα των ..ματιών της και στην οποία τώρα επιστρέφει γλύφοντας αυτό ακριβώς που έφτυνε..

Αυτό λοιπόν το ήθος και αυτήν την ποιότητα ατόμου και «ενημέρωσης» επιβραβεύει η δημόσια τηλεόραση με την «επιστροφή των ειδήσεων», δηλαδή με το μάζεμα της κας Στάη κυριολεκτικώς από τα αζήτητα της αγοράς. Ουδείς φυσικά δύναται να πιστέψει ότι αν την καλούσαν σε ένα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, θα προτιμούσε την φουκαριάρα και απηρχαιωμένη, όπως έλεγε, ΕΡΤ.. Αλλά τέλος πάντων δεν μας ενδιαφέρει η εν λόγω κυρία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ότι η αυτή η επιστροφή επιβραβεύει το μοντέλο «ειδήσεων» και «ενημέρωσης» της ιδιωτικής-εμπορικής τηλεόρασης της οποίας αναγνωρίζει την «επιτυχία» πραγματοποιώντας την μεταγραφή μιας ξεπεσμένης σταρ έστω και αν δεν «πουλάει» πια.. Σε τέτοιες περιόδους γενικής κρίσης των αξιών δεν νομίζω τελικά ότι ένας στρατηγός- Ταγματάρχης, δεν ξέρω ποιος ακριβώς είναι ο βαθμός του, θα μπορούσε να επιλέξει κάτι το διαφορετικό και κάτι έξω από τη φύση και την κουλτούρα τόσο τη δική του όσο και αυτών που υπηρετεί.. Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας κε Τηλέμαχε

Δεν υπάρχουν σχόλια: