Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί τιμωρήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης;

Γιατί τιμωρήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης;

Τυχαίο; Εσείς θα κρίνετε… Γεγονός είναι πως είχα αναστολές να γράψω τούτο το άρθρο για να μη θεωρηθώ ότι προπαγανδίζω υπέρ της ΝΔ. Ωστόσο, οι τακτικοί αναγνώστες μου θα έχουν καταλάβει ότι δεν πιστεύω στην αποτελεσματικότητα της πελατειακής, κοινοβολευτικής και διχαστικής "δημοκρατίας", όποιο κόμμα κι αν βρίσκεται στην εξουσία. Τελεία.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι επειδή ο τίτλος αυτού του ιστολογίου είναι «Η Αλήθεια να Λέγεται», όφειλα να ξεπεράσω τις αναστολές μου και να σχολιάσω το θλιβερό περιστατικό. Καταδικάζω απερίφραστα την αιματηρή επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος όλως συμπτωματικά, την προηγούμενη ημέρα ήταν καταπέλτης κατά του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, δίνοντας μια συγκροτημένη και φιλεργατική ομιλία στη Βουλή, όπως θα διαπιστώσετε στο video στο τέλος αυτού του άρθρου. Ο φουκαράς ο Κ. Χατζηδάκης, καθ’ οδόν από τη Βουλή στο γραφείο του, αντί του μάνα που ίσως περίμενε, εισέπραξε χολή… Ήταν άραγε αυθόρμητη η επίθεση ή στημένη; Εσείς αποφασίζετε.

Το ότι υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που κατά την τελευταία 30ετία οδήγησε τη χώρα στην εξαθλίωση, την πτώχευση και τελικά υπό ξένη κατοχή, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αδιαμφισβήτητο επίσης γεγονός είναι ότι, με τη συστηματική αριστερή ρητορική του ΠΑΣΟΚ και τα ασύστολα ψεύδη, καθώς και με την άγρυπνη υπέρ αυτού προπαγάνδα των πράσινων ΜΜΕ, η αγανάκτηση μεγάλης μερίδας του λαού έχει στραφεί περισσότερο εναντίον της ψόφιας πια ΝΔ, η οποία βεβαίως και έχει βαριές ευθύνες και δεν είμαι εγώ που θα της δώσω συγχωροχάρτι, παρά εναντίον του επιθετικού και αδίστακτου ΠΑΣΟΚ του μνημονίου-μνημοσύνου που δήθεν ήταν αναπόφευκτο κακό, για το καλό μας.
Η ασύστολη κατασυκοφάντηση της ΝΔ, που άλλωστε πάσχει από χρόνια αποχαύνωση κι από το αυτοκαταστροφικό σύνδρομο της εσωκομματικής φαγωμάρας, είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να μείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία άλλα καμιά εικοσαριά χρόνια. Τα χρειάζεται άλλωστε, αν όντως έχει την πρόθεση να εξυγιάνει το διεφθαρμένο Δημόσιο τομέα και τις αμαρτωλές ΔΕΚΟ - τα σπλάχνα του, κατά τον Γ. Παπακωνσταντίνου - που το ίδιο εξέθρεψε. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν ο λαός έπαιρνε ανάποδες στροφές κι έφερνε τη ΝΔ του Σαμαρά στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τον άφηνε σε χλωρό κλαρί να κυβερνήσει. Κακά τα ψέματα, παίδες... Στη "δημοκρατική" Ελλάδα έχουμε μια άτυπη πράσινη δικτατορία που μόνο μια άλλη χούντα θα μπορούσε να την ανατρέψει…

Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει τη συνταγή υπονόμευσης του πολιτικού του αντιπάλου, και την εφάρμοσε χωρίς αναστολές από την επομένη των εκλογών του 2007, ώστε ο Βούδας της Ραφήνας, με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενός ανδρός που διέθετε, να μη μπορεί να προχωρήσει στα όποια δειλά εξυγιαντικά μέτρα για την οικονομία προσπαθούσε να φέρει. Τι Παπανδρέου θα ήταν άλλωστε χωρίς αυτό το ταλέντο; Το σύνθημα του μπαμπά του, «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», έχει αποτυπωθεί στο DNA της πλειοψηφίας του λαού και δεν εξαλείφεται ούτε κι αν η Δεξιά τον βουτήξει στο μέλι...

Όμως, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, και αν κρίνουμε μόνο από το χρόνο που βρίσκονταν στην εξουσία τα δύο κόμματα της ρεμούλας τα τελευταία 30 χρόνια, η πλάστιγγα της ευθύνης γέρνει προς το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε περίπου 21 χρόνια (τρεις τετραετίες ο Ανδρέας Παπανδρέου, δύο τετραετίες ο Κώστας Σημίτης και ένα χρόνο ο Γιώργος Παπανδρέου), ενώ η ΝΔ κυβέρνησε 9 χρόνια (3,5 χρόνια ο “αμελέτητος” Μητσοτάκης που αποπειράθηκε να κάνει αυτά που τώρα θέλει να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ ως φάρμακο για το Δημόσιο μπάχαλο, και 5,5 χρόνια ο Βούδας της Ραφήνας με τις γνωστές γαστριμαργικές επιδόσεις). Αν επίσης λάβουμε υπ’ όψη μας ότι το ΠΑΣΟΚ ελέγχει σταθερά τα περισσότερα συνδικάτα της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, και προβιβάζει συστηματικά τους εκάστοτε πράσινους εργατοπατέρες σε βουλευτές και υπουργούς, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας την έχει το ΠΑΣΟΚ.

Πάμε πάρα κάτω. Τι είπε χτες ο Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή που στενοχώρησε κάποιους κι έπρεπε, συμπτωματικά, να τιμωρηθεί; Θα παραθέσω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του:

«Πολύ περισσότερο όμως, εκπλήσσει και νομίζω πως ξεπερνά τη φαντασία η ουσία του νομοσχεδίου που σήμερα συζητάμε, ιδιαίτερα αν το συγκρίνει κανείς με παλιότερες θέσεις και τοποθετήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη του κυβερνώντος κόμματος που φτάνει στα όρια της πολιτικής πλαστοπροσωπίας. Πλαστοπροσωπία που δεν έχει προηγούμενο στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Ότι το ΠΑΣΟΚ καταψήφιζε –διαρρηγνύοντας μάλιστα τα ιμάτιά του- το νόμο της Νέας Δημοκρατίας του 2005, που προέβλεπε διευθέτηση του χρόνου εργασίας και κάποιες ρυθμίσεις για τις υπερωρίες, όταν σήμερα φέρνει πολύ πιο αυστηρές ρυθμίσεις; Ότι το κυβερνόν κόμμα καταψήφιζε με πάθος τις διατάξεις του ν. 3429 για τις Δ.Ε.Κ.Ο. κατηγορώντας τις διατάξεις αυτές ότι είναι αντεργατικές νεοφιλελεύθερες;

Σήμερα διατηρεί αυτόν το νόμο, αλλά και τον αυστηροποιεί, επιπλέον, με διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται σ΄ αυτό εδώ το νομοσχέδιο. Ότι η σημερινή πλειοψηφία της Βουλής είχε αντιταχθεί σταθερά απέναντι σε κάθε διαρθρωτική και εξυγιαντική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στο δημόσιο τομέα και στις πρώην ΔΕΚΟ; Ήταν σταθερά απέναντι στις ρυθμίσεις για τον ΟΛΠ, σταθερά απέναντι στις ρυθμίσεις για τον ΟΤΕ, σταθερά απέναντι στην παρέμβαση για την Ολυμπιακή. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, ευτυχώς, δεν άλλαξαν στη συνέχεια, αλλά η εισαγγελική ρητορεία συνεχίζεται έως και τώρα και την ακούσαμε μόλις προηγουμένως από τον συνάδελφο που μίλησε πριν από μένα.

Nα θυμηθούμε ότι το κόμμα που σήμερα έχει τη διακυβέρνηση της χώρας ήταν αυτό που κατήγγελλε σε όλους τους τόνους την τροπολογία που έφερνε για να ψηφιστεί από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία το καλοκαίρι του 2008 και η οποία προέβλεπε, κατά παρέκκλιση των ρυθμίσεων που ίσχυαν μέχρι τότε, η διυπουργική επιτροπή να αποφασίζει για τους μισθούς και τις αυξήσεις στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ;
Τώρα δεν καταγγέλλει τον εαυτό του ούτε για το παρελθόν, ούτε για τις σημερινές πιο αυστηρές προφανώς ρυθμίσεις.
(…) (…)
Εν πάση περιπτώσει, και αν δεχτούμε ότι ζούσατε αλλού και ότι δεν είχατε καταλάβει τι συνέβαινε πριν από τις εκλογές, διερωτώμαι που ζούσατε μετά τις εκλογές; Διότι εδώ ερχόσαστε σε αντίθεση όχι μόνο με τον προεκλογικό, αλλά και με τον μετεκλογικό σας εαυτό.
Τι έχετε να πείτε, πραγματικά διερωτώμαι τι έχετε να πείτε για τα μέτρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων; Διότι δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που την καταργήσατε περίπου θριαμβικά, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι με αυτό το μέτρο ζημιώνει τον προϋπολογισμό, ζημιώνει τους Έλληνες πολίτες. Τώρα την επαναφέρετε χωρίς καμιά απολύτως εξήγηση.

Τι έχετε να πείτε, ενώ από τη μια μεριά είσαστε το κόμμα των Εξεταστικών Επιτροπών και υποτίθεται της διαφάνειας, όταν φέρνετε αυτές τις ρυθμίσεις, που φέρνετε σήμερα, για τους πρόχειρους διαγωνισμούς και τις απευθείας αναθέσεις;
Ποιες εξηγήσεις έχετε να δώσετε; Πραγματικά διερωτώμαι τι λέτε με τους εαυτούς σας όταν σκεφτόσαστε, με τη συνείδηση σας όταν πριν από τις εκλογές το βασικό σας επιχείρημα για το περίφημο "λεφτά υπάρχουν", ήταν τα 31 δισεκατομμύρια των ανείσπρακτων οφειλών, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για την κοινωνική πολιτική σας, όταν σήμερα μας φέρατε διάταξη - την αποσύρατε την τελευταία στιγμή - με την οποία διαγράφατε αυτές τις οφειλές και φυσικά τη βασική σας προεκλογική υπόσχεση. Πραγματικά, όλα αυτά δεν έχουν προηγούμενο.

Εμείς από την πλευρά μας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι υπήρξαμε αλάθητοι, έχουμε κάνει σε αντίθεση με εσάς την αυτοκριτική μας και έχουμε πει πως έπρεπε να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ευρωπαϊκά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ νούμερο ΙΙ.
Γι΄ αυτό και σήμερα έχουμε το θάρρος να ψηφίζουμε αρκετές διατάξεις του νομοσχεδίου που έχουν και πολιτικό κόστος, αλλά εμείς τις θεωρούμε σωστές.
(…)
Μένοντας, όμως, σταθεροί στις θέσεις μας καταψηφίζουμε διατάξεις όπως η αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας που θα πλήξει ακόμα περισσότερο την αγορά, που θα χτυπήσει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Καταψηφίζουμε, φυσικά, διατάξεις για τα εργασιακά, οι οποίες δεν υπηρετούν το στόχο που θεωρητικώς λέτε εσείς ότι υπηρετούν, να σώσουμε δηλαδή επιχειρήσεις που κινδυνεύουν. Γιατί αν ήταν αυτός ο στόχος οι διατάξεις έπρεπε να περιοριστούν πραγματικά στις περιοχές εκείνες που έχουμε υψηλή ανεργία ή στις επιχειρήσεις που όντως αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Εδώ ισχύει η παροιμία "βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι". Αυτή είναι η πολιτική σας, κυρία Υπουργέ, για τα εργασιακά. (…)»


Μήπως κατάλαβε τώρα κανείς γιατί τιμωρήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης; Για τις παλιές αμαρτίες της ΝΔ, για τα λίγα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που ψήφισε, για τα πολλά άρθρα που καταψήφισε, ή ήταν συμπτωματική η τιμωρία του; Αλλά τι κάνω άσχετες ερωτήσεις; Συμπτωματική ήταν η έξαλλη επίθεση οργισμένων πολιτών, άγνωστων σύμφωνα με την αρθρογραφία έγκριτων εφημερίδων, αν και είχαν τα πρόσωπα ακάλυπτα ώστε να τ’ απαθανατίσει ο φακός. (Λέτε να πάρουν και επιμίσθια της ανδρείας τους ως αντιστασιακοί σε εύθετο χρόνο, έστω από τη "Σπίθα" του Μίκη Θεοδωράκη;) Συμπτωματική ήταν και η παρουσία φωτορεπόρτερ στο σημείο της επίθεσης, εν μέσω καθολικής απεργίας των ΜΜΕ.

Και μια τελευταία ερώτηση: Τι νόημα είχε η γενικευμένη απεργία κατόπιν εορτής, δηλαδή μετά από την ψήφιση του βάρβαρου πολυνομοσχεδίου; Δεν θα μπορούσε να είχε οργανωθεί μια-δυο μέρες ενωρίτερα ώστε ενδεχομένως να απέτρεπε την ψήφισή του; Ανόητες ερωτήσεις κάνω πάλι. Οι απεργίες διευθετούνται με σοφία από την πράσινη συνδικαλιστική ηγεσία. Άλλωστε, κατά τη χθεσινή ημέρα τα ΜΜΕ έπρεπε να απεργούν ώστε να μην έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν τη βαρβαρότητα των μέτρων που ψηφίστηκαν. Σήμερα είναι άλλη μέρα και τα ΜΜΕ επικεντρώνουν την προσοχή τους στην επίθεση κατά του Χατζηδάκη. Άλλωστε το αίμα πουλάει περισσότερο...
Λοιπόν, ή το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ τυχερό ή τα πάντα εν σοφία εποίησε προς διευκόλυνση της αντιλαϊκής πολιτικής του.
Από seferou.blogspot.com
Σημείωση John anast
Χρειάζται να προσθέσει κανείς τίποτα άλλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: