Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Καημένε δεξιέ

Καημένε δεξιέ,
Πάλι σήμερα κατάλαβες ότι είσαι μόνος σου.
Ότι ζεις σ' ένα μέρος που δεν σε θέλουν, γιατί οι περισσότεροι εδώ είναι αριστεροί ( ή του λάχιστον πιστεύουν ότι είναι).
Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβες. Πώς γίνεται αυτοί που σε κατηγορούν για ρατσιστή, να είναι οι ίδιοι ρατσιστές μαζί σου.
Αν εσύ πας να συνεργστείς με κάποιον από αυτούς τότε κάνεις ανίερες συμμαχίες και ο πιθανός συνεργάτης σου στιγματίζεται για πάντα (πες μου ότι κάνω λάθος, αλλά κάπως έτσι δεν λειτουργεί ο ρατσισμός;).
Καημένε δεξιέ, πήγες πάλι το πρωί της Κυριακής να πάρεις εφημερίδα από το περίπτερο, αλλά έφυγες με τσίχλες πάλι. Όχι, λεφτά είχες, δεν ήταν αυτό το
πρόβλημα, απλά δεν βρήκες ούτε μια δεξιά εφημερίδα. Οι αντίπαλοι, οι προοδευτικοί, οι οπαδοί της πολυφωνίας, τις κλείσανε ή τις εξαγοράσανε και τις πουλανε αυτοί σαν να ήταν δεξιοί.
Και πήγες σπίτι να ανοίξεις τηλεόραση. Τελικά κατέληξες στο Discovery, να βλέπεις mythbusters, γιατί όλα τα άλλα κανάλια, σου κάνανε πλύση εγκεφάλου.
Και ήταν καλύτερα να βλέπεις την ίδια εκπομπή στο Discovery παρά στο ΣΚΑΙ, γιατί στο ΣΚΑΙ θυμόσουν κάθε τόσο τον Λυριτζή να σου το παίζει... αντικειμενικός μεν αλλά να κοροϊδεύει τον Ψωμιάδη γιατί κρατούσαν οι ψηφοφόροι του Ελληνικές σημαίες. Αλήθεια, σκέφτηκες για εκατοστή φορά φέτος, αυτός δεν φώναζε υπέρ του Αλβανού που κρατούσε την Ελληνική σημάια; Τελικά δεν τον πειράζει αυτόν τον άνθρωπο να κρατάει την Ελληνική σημαία ένας Αλβανός (τί σύμπτωση, ούτε και σένα, κι ας λένε τα αντίθετα), αλλά τον πειράζει όταν την κρατά ο Ψωμιάδης... Αυτό φαίνεται στην Ελλάδα σημαίνει να είσαι προοδευτικός. Ξέρεις αυτο που εσύ νόμιζες ότι σημαίνει αγάπη για πρόοδο και εξέλιξη, ξέρεις, το αντίθετο του συντηρητισμού. Και τότε είναι που θυμάσαι ένα παιδί, μαθητή, στα καθιερωμένα επεισόδια της
επανάστασης της "Κάθε Πέμπτης". Εκείνο το παιδι που σου έλεγε ο Τσίπρας ότι δεν το ακούς ενώ σου μιλούσε με σοφά και προοδευτικά λόγια. Εκείνο το παιδί που με την κουκούλα και την πέτρα στο χέρι έλεγε στον ανήσυχο τότε Ευαγγελάτο: "Να μην αλλάξει τίποτα στην παιδεία...". Θυμάσαι επίσης εκείνο το καθιερωμένο σύνθημα των εκάστοτε θιγόμενων συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ: "Κάτω τα χέρια από [βάλε εδώ τον τομέα σου]". Α, και τώρα μόλις θυμήθηκες την ΑΔΕΔΥ, που την μέρα που ο πολυχρονεμένος μας περνούσε το πιο σκληρό ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν τόλμησε να κάνει ούτε μια απεργία, παρά μόνο μια στάση εργασίας. Ήταν κι αυτό ένα μήνυμα (τον αποδέκτη όμως πρέπει να αποφασίσουμε)
Τελικά κάποια στιγμή, δεν άντεξες άλλο, γύρισες στα Ελληνικά κανάλια, να δεις τι γίνεται με τα αποτελέσματα. Όπως το φοβόσουν. Οι αμυδρές ελπίδες που είχες δεν επιβεβαιώθηκαν για πολλοστή φορά. Άρχισες λοιπόν εναγωνίως να παρακολουθείς τους συνεντευξιαζόμενους, μήπως και μπορέσεις να καταλάβεις τι πήγε (πάλι) στραβά.
Εκεί κατάλαβες ότι η συμμετοχική δημοκρατία των απεχόντων ψηφοφόρων, κέρδισε. Ο σοφός Ελληνικός λαός δεν κατοικεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά μόνο εκεί που ψηφίζονται οι προοδευτικές δυνάμεις. Οτιδήποτε άλλο, δείχνει ότι οι πολίτες εκεί είναι περίεργοι, ιδιότροποι, ... δεξιοί.
Σήκωσες το τηλέφωνο και πήρες ένα φίλο σου, δεξιός κι αυτός, υποψήφιος στο δήμο σου. Την ψώνισες και τότε, γιατί σου είπε ένα σωρό για το τι στήριξε ο βουλευτής της ΝΔ της περιοχής. Τοτε κατάλαβες ότι ακόμη και οι δεξιοί βουλευτές γλείφουν τους αριστερούς υποψήφιους τοπικούς γιατί εκεί υπάρχει πειθαρχία και μπορεί να πάρουν κανα ψηφαλάκο αν δοθεί η σωστή γραμμή τη σωστή στιγμή...
Μόνο που δεν έσπασες το τηλέφωνο. Δεν το έσπασες γιατί λίγο πολύ τα ήξερες, απλά έλπιζες ότι θα είναι φήμες που θα διαψευστούνε..
Κι αρχίσανε τα πανηγύρια, καημένε δεξιέ. Και παρά την πίκρα σου, είπες καλά να πάθουμε, ας το χαρούνε. Το αξίζουν.
Χαμήλωσες την ένταση και άρχισες να σκέφτεσαι τι πήγε στραβά. Σκέφτηκες πολλά. Την Ντόρα, τον Σαμαρά, τον Καρατζαφέρη, τους μετανάστες αλλά και τους Έλληνες του εξωτερικού που απαγορεύεται να ψηφίσουν, το Καλλικρατειο μοίρασμα των περιφερειών και των δήμων..
Αμέσως αφού καταστάλλαξες στο τι φταίει, πήρες απόφαση να πας να τα πεις κάπου, αλλά που; Ο λόγος σου, καημένε δεξιέ, δεν περνάει πουθενά. Τηλεόραση; αντε να στείλεις κανένα SMS το οποίο στην καλύτερη περίπτωση θα διαβαστεί με ειρωνικο ύφος και σχόλια. Ραδιόφωνο; Ίσως προλλάβεις να πεις τίποτα σε καμιά εκπομπή με τηλέφωνα ανοικτά αλλά πάλι, είναι σπάνιο αυτό. Βλέπεις ο σοφός λαός δεν πρεπει να μιλάει αλλά μόνο να ακούει σε μια δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία σαν τη δική μας.
Μα φυσικά, στο κόμα. Δεν είσαι από τους οργανωμένους αλλά τί στο καλό. Πρέπει να σ' ακούσουν, ειδικά τώρα που είναι χάλια τα πράγματα. Όμως την τελευταία φορά που ασχολήθηκε το κόμα μαζί σου ήταν όταν ήθελαν να βγάλουν τον Αντώνη πρόεδρο. Μετά τίποτα. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άρχισες πλέον να εκνευρίζεσαι πολύ.
Καημένε δεξιέ, πλέον αρχίζεις να φοβάσαι. Θυμάσαι τους κουκουλοφόρους να τα σπάνε όλα χωρίς ουσιαστική αιτία, και λες, που πήγαν όλοι αυτοί; Γιατί ξαφνικά σταμάτησαν; Λες τελικά όλα αυτά που λέγαν κάποιοι για τον πόλεμο που δέχθηκε ο Καραμανλής να ήταν αλήθεια;
Ίσως όμως να είναι μια λύση. Να φορέσεις και εσύ μια κουκούλα, να βρεις 5-6 δεξιούς ακόμη και να αρχίσεις να σπας. Αλλά τότε δεν θα είσαι επαναστάτης αλλά στασιαστής, ακροδεξιός και φασίστας. Γιατί, καημένε δεξιέ, τόσα χρόνια σου μάθανε ότι μόνο οι αριστεροί δικαιούνται να αγανακτούν. Γιατί μόνο οι αριστεροί είναι φτωχοί,καταπιεσμένοι, αδικημένοι, περιθωριοποιημένοι και αποκλεισμένοι. Οι δεξιοί είναι το κεφάλαιο, οι γιατροί οι δικηγόροι, η μεγαλοκτηματίες, οι κακοί. Οι φασίστες, οι κουκ κλουξ κλαν, οι προδότες, οι χουντικοι και βασιλικοί, οι αντικομουνιστές (περίεργο αλλά σα να περιγράφω τον Πάγκαλο τόση ώρα )...
Καημένε δεξιέ. Μόνο να τα παρατήσεις μπορείς. Το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και χρόνια. Εσύ ζεις μια κατάσταση που εδώ και πολλά χρόνια έχει μελετηθεί να είναι έτσι. Το σύστημα βέβαια σε χρειάζεται γιατί χωρίς εσένα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Αν δεν υπάρχει η απειλή του κακού δεξιού, που θα έρθει και σε στείλει στα ξερονήσια, θα σκοτώσει όλους τους μετανάστες, θα κάνει πόλεμο με την Τουρκία και θα κάνει ότι του πουν οι Αμερικάνοι(;;;;), δεν θα χρειάζεται να συντηρείται ένα τέτοιο σύστημα προπαγάνδας.
Καημένε δεξιέ. Ίσως αυτή είναι η λύση. Να γίνεις εσύ αριστερός.
Γιατί αυτοί αριστεροί δεν είναι...

1 σχόλιο:

Αχταροπουλος είπε...

Καημενε δεξιέ συγγραφεα του αρθρου, δυστυχως, αν και οι δικες μου αποψεις δεν ειναι ταυτοσημες με του κειμενου σου, εχεις ΔΙΚΙΟ !!! Δεξιοαριστεριστες πρεπει να γινουμε για να μπορουμε να μιλαμε "φωναχτα", να γραφουμε χωρις "ψευδωνυμα" να απεργούμε με "αριστερη" σημαια, να εχουμε το δικαιωμα της "αμφισβητησης" κι εμεις !!! Αλλιως όπως λες, "σκασε και λουφαξε στην τρυπα σου, γιατι δεν σε παίρνει άλλο".
Η δικη μου θεωρια και απο την προηγουμενη Κυριακη, απόφαση, ειναι η σταθερη αυξηση της αποχης σε ευρωπαϊκα επιπεδα, όχι όμως μονο σε δημοτικές ή ευρωοκλογες. Η σταθερη ανω του 50-60% αποχη και ψηφος διαμαρτυριας, κι ας μερικοι καλοπροαιρετοι αριστεροι σε κατηγορησουν παλι για αποχη απο τα κοινα, ειναι για εμένα, η μοναδικη λυση στο σκοτεινο δρομο της "δημοκατιας" μας. Κι αυτο γιατι κατα τη γνωμη μου, ΜΟΝΟ εαν σπασει το αποστημα της "μεγαλομανιας" και "αλαζονειας" των πολιτικων ή των κάθε λογης υποψήφιων "πολιτευτων", μεσα απο την σταση αυτης της αδιαφοριας στο προσωπό τους από το λαό, ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ τοτε πιστευω, οτι θα κατεβασουν το κεφαλι και θα αναγκαστουν ΑΥΤΟΙ, κι οχι ο λαός, να δημιουργησουν, να δουλεψουν, να παραγουν πολιτικο εργο για να ψηφιστούν για τα πεπραγμενα τους, κι οχι να αναλώνονται στην προεκλογική ρουσφετολογια του "Γκόρτσου" αδιαφορωντας και γράφοντας στα "παλαιοτερα των υποδηματων" τους την μετεκλογικη περιοδο.
Πολλα εγραψα........
Ευχαριστω