Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

To be Μέλος or not to be

Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον τρελό χαμό με το αν θα ψηφίσουν τα μέλη του κόματος μόνο ή και φίλοι, δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, και όσοι δεν θέλουν να εγγραφούν ως μέλη της ΝΔ.
Υπάρχει μια πολύ ηττοπαθής κατα τη γνώμη μου διάθεση μέσα στη ΝΔ, σύμφωνα με την οποία, πρέπει να μιμηθεί η ΝΔ και να αντιγράψει έναν τρόπο εκλογής προέδρου που ακολούθησε το αντίπαλο κόμα.
Ας δούμε όμως τι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ, ή μαλλον ο Γ. Παπανδρέου, στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να νομιμοποιήσει μια 'απ' αυθείας ανάθεσης' αρχηγία, έκανε μια θεαματική πανελλαδική ψηφοφορία, με έναν υποψήφιο. Το σκεπτικό ήταν ότι αν μαζευτεί ένας μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν υπέρ του Γ. Παπανδρέου, δηλαδή απλά θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, τότε είναι σα να λέμε ότι δικαίως και όχι καταχρηστικά έγινε ο Παπαδρέου πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και επομένως δεν δικαιούται κανείς να τον αμφισβητεί. Μετά βέβαια το αποτέλεσμα των εκλογών του 2007, αμφισβητήθηκε. Κι εκεί πλέον κινδύνεψε να χάσει την αρχηγία εξαιτίας του συστήματος εκλογής που είχε αποφασίσει για άλλους λόγους ο ίδιος. Μάλιστα τότε αποκαλυφθηκε ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων του 2004 ήταν πολύ μικροτερος από αυτόν που τελικά ανακοινώθηκε. Και φυσικά τότε είχαμε μεγάλη φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ για την διαδικασία της εκλογής, όπως και τώρα στη ΝΔ.
Επομένως ο τρόπος εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τους φίλους και τα μέλη δεν επιλέχθηκε ως ο πιο δημοκρατικός αλλά τη μεν πρώτη φορά ως ένα επικοινωνιακό τρυκ, τη δε δεύτερη αναγκαστικά για να μην ακυρωθεί η πρώτη.
Η ΝΔ τώρα, δεν χρειάζεται καμιά νομιμοποίηση 'απ' ευθείας ανάθεσης', επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να καταφύγει η ΝΔ σε μια μέθοδο φτηνού εντυπωσιασμού. Σίγουρα ο αρχηγός ενός κόματος, χρειάζεται μια ευρύτερη νομιμοποίηση από τη βάση, αλλά γιατί άραγε αυτή η βάση πρέπει να περιλαμβάνει και ανθρώπους οι οποίοι δεν επιθυμούν να είναι μέλη του κόματος. Τι κερδίζει παραπάνω ένα κόμα λέγοντας ας πούμε ότι ψήφισαν για πρόεδρο 10.000 μέλη και άλλοι τόσοι φίλοι;
Νομίζω πως η ΝΔ τώρα πρέπει να αντιπαρατάξει απέναντι στην εφήμερη φτηνή επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ, μια πολιτική ουσίας και καθαρής στάσης. ΄΄Ετσι κι αλλιώς η ΝΔ ποτέ δεν ήταν καλή σε τέτοιου είδους τακτικές, επομένως ας μην παίζει με όπλα τα οποία δεν γνωρίζει.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Φημολογείται αισιοδοξία. Τρέξτε

Λίγο μετά τις εκλογές του 2004, και αφού είχε λίγο κατασταλάξει το θέμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ο τωρινός πρωθυπουργός, είχε δώσει το σύνθημα της απαισιοδοξίας. Κάθε φορά που μιλούσε δημόσια, η λέξη απαισιοδοξία ακουγόταν πάνω από μια φορά.
Τότε φαινόταν λίγο ξεκομένο από την πραγματικότητα, γιατί το κλίμα στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά απαισιόδοξο ήταν.
Σιγά σιγά όμως, τα παπαγαλάκια του ΓΑΠ που μέχρι το 2007 είχε καταφέρει να ξαναπέρει με το μέρος του (εκβιαστικά πλέον μιας και το δίλημα ήταν ή αυτός ή η ΝΔ), άρχισαν να περνάνε και αυτά το μήνυμα της απαισιοδοξίας και της μιζέριας. Για να ακούσεις καλή είδηση σε TV ή ραδιόφωνο έπρεπε να περιμένεις πολύ στο ακουστικό σου. Ακόμη και στο κρατικό ραδιόφωνο δεν άκουγες εύκολα χαρούμενη μουσική.
Ώσπου μια μέρα, μια νέα μέρα ξημέρωσε στον τόπο. Ο ΓΑΠ πλέον πρωθυπουργός και όλα αλλάξαν. Πάει η απαισιοδοξία. Τα πρόσωπα των δημοσιογράφων στην τηλεόραση, έλαμψαν ξανά λες και τους είχε πλακώσει η φοβέρα. Η μουσική στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ ξανάγινε εύθυμη. Οι καλές ειδήσεις άρχισαν δειλά δειλά να εμφανίζονται στα δελτία. Οι προθέσεις των κυβερνώντων πλέον εμφανίζονται ως αποφάσεις ενώ πριν οι αποφάσεις τους ήταν ψεύτικες προθέσεις ή στην καλύτερη περίπτωση προθέσεις υπό αμφισβήτηση.
Ήρθε επιτέλους η άνοιξη, έστω και μέσα στο καταχείμωνο.
Μπορεί να σας φαίνονται όλα αυτά αστεία και υπερβολικά, αλλά αν καθησετε λίγο να θυμηθείτε τί γινόταν την προηγούμενη περίοδο ίσως διαπιστώσετε αυτά που λέω.
Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ οργανωμένο και βαθιά εγκατεστημένο στην κοινωνία μας. Δυστυχώς μόνο σε φασιστικά καθεστώτα, παρατηρείται τέτοιος εναγκαλισμός εξουσίας και ΜΜΕ ( ή μάλλον, ακόμη χειρότερα, δημοσιογράφων)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Δημόσια Διαβούλευση;

Άκουγα πριν από λίγο στη ΝΕΤ, τι προτίθεται να κάνει ο υπουργός μεταφορών (Ρέπας) για τα ταξί.
Θα δώσει λέει το δεύτερο μέρος της αύξησης του κομίστρου αλλά το τρίτο θα αποφασισθεί μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς. (Αλήθεια αυτό δεν γινόταν και πριν, που το καινούριο; Υπήρχε συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς πριν παρθεί μια απόφαση)
Επιπλέον, λέει, το μέτρο της εισόδου των Ταξί στις λεωφορειολωρίδες, δεν πρόκειται να συνεχιστεί, γιατί, λέει, δεν συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
Ερώτηση: Αυτο γιατί δεν τίθεται σε δημόσια διαβούλευση;. Ότι γουστάρουμε εμείς το βάζουμε σε διαβούλευση και ότι δεν γουστάρουμε όχι;
Ωραίο και δημοκρατικό σύστημα
Ασε που ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να είναι απόφαση της πολιτικής ηγεσίας (υπουργός δηλαδή) του στυλ γουστάρω δεν γουστάρω. Έχουν δαπανηθεί χρόνος και χρήμα για να δοκιμαστεί. Δεν θα έπρεπε να ερωτηθόύν οι συμμετέχοντες κι αυτοί που ελέγχαν αυτή τη δοκιμή.
Να μάθετε κι εσείς ταξιτζήδες να είστε δεξιοί...

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Stage και τα ψέμματα των ΠΑΣΟΚων και των παπαγάλων τους... Από 'Αποψη του Vasper'



Προσέξτε... ακόμα και τα πρώτα 30 δεύτερα στο video είναι παραπληροφόρηση από την καταπράσινη ΕΡΤ. Το ρεπορτάζ όμως δεν κρύβει την αλήθεια.








Και η αλήθεια λοιπόν είναι:



Γαλλία

- Απεριόριστες ανανεώσεις σε διαφορετικές ειδικότητες

- Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

- Προσόν για διαγωνισμούς

- ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για πρόσληψη στο δημόσιο



Ιταλία

- Μέχρι 3 φορές ανανέωση

- Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

- Ασφαλισμένοι

- Πιστοποιητικό πριμοδότησης για πρόσληψη στο δημόσιο



Ισπανία

- Έως δύο χρόνια

- Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας.

- Στον ιδιωτικό απεριόριστη ανανέωση.



Βέλγιο

- Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

- Ασφάλιση



Γερμανία

- Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

- Χωρίς προκαθορισμένο χρόνο εργασίας





Θα μας πουν τώρα τα ΠΑΣΟΚια γιατί λένε όλα αυτά τα ψέμματα που λένε; Ότι δήθεν δεν υπάρχει μοριοδότηση ή πριμοδότηση, ότι δεν ανανεώνονται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι κρατάνε λιγότερο, ότι είναι μόνο στον ιδιωτικό τομέα και ότι δεν ασφαλίζονται!!!





Διαδώστε το. ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ μέσα και έξω από τα δόντια.





Τι άλλες αποδείξεις θέλουμε; ΠΑΣΟΚ... ΣΟΚ... Ξεπέρασαν τον Γκέμπελς στην παραπληροφόρηση!!! Διαβάστε και αυτό το άρθρο στο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για ανάπτυξη


Σημείωση John Anast
Είναι δυνατόν να μας έχουν φλομώσει στο ψέμα σε τόσο μεγάλο βαθμό; Είναι δυνατόν άλλα να λέει η Χούκλη στο εισαγωγικό πριν το ρεπορταζ και άλλα το ρεπορτάζ; Τι φασισμός είναι αυτός;

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Απελευθέρωση κρατουμένων

Φαντάσου, πριν λίγο καιρό, ο υπ. Δημόσιας τάξης να έδινε εντολή για να απευθερωθούν κρατούμενοι της αστυνομίας.
Συνταγματολόγοι, δικαστές, δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί θα είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν μιλώντας για ξεδιάντροπη πολιτική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.
Τώρα που είναι όλοι αυτοί;

Μοριοδότηση στα Stage

Ο ρεβανσισμός του ΠΑΣΟΚ σε όλο του το μεγαλείο. Και μόνο η υποψία ότι οι stagers είναι δεξιοί, είναι αρκετή για να φύγουν κακήν κακώς από τις θέσεις τους και μάλιστα χωρίς μοριοδότηση. Το 2004 οι συμβασιούχοι του δημοσίου (του ΠΑΣΟΚ δηλαδή) έπρεπε, με τις επιταγές των μεγαλοδικηγόρων της ΓΣΕΕ να μονιμοποιηθούν, όπως και έγινε. Κανένας ρεβανσισμός. Η ΝΔ σεβαστηκε αυτούς τους ανθρωπους., το ΠΑΣΟΚ δεν τους θεωρεί καν ανθρώπους γιατί μάλον είναι δεξιοί. Μάλιστα έχουν βγει οι ίδιοι μεγαλοδικηγόροι και μας λένε να μην κάνουνε ούτε προσφυγή στα δικαστήρια. Αυτοί δηλαδή που πριν λίγα χρόνια στέλνανε στα δικαστήρια εργαζομένους για ψίλου πήδημα...
Και φυσικά τα ΜΜΕ, όλα καλά για το μεγάλο Γιώργο.
Κακή αρχή για κοινωνική δικαιοσύνη. Άρχισαν πάλι τα διχαστικά συνθήματα.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κοματσιμός στα σωματα ασφαλείας

Δηλαδή τώρα για να καταλάβω, κάθε φορά που αστυνομικός προσάγει πολίτη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλου πολιτικού χώρου, ο υπουργός προστασίας (πως λέμε προστάτης, Pimp ?) του πολίτη θα παραιτεί τον αρχηγό της αστυνομίας; Ε ρε γλέντια...Η ψευτιά σε όλο το μεγαλείο της.
Θα ήταν ίσως πολύ πιο αποδεκτό να είχε βγει ο υπουργός και να έλεγε πως ο συγκεκριμένος αρχηγός κρίνεται ανεπαρκής για τη στάση που κράτησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Το κόλπο με το έλlειμμα

Ενα απλό ερώτημα, που τα τσακάλια των ΜΜΕ δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να ρωτήσουν τον υπουργό οικονομικών
Το διάβασα στον atithasos
...Ο κ. Προβόπουλος είχε ενημερώσει τον Γ. Παπανδρέου πριν τις εκλογές επίσημα! Τι του είπε; Δεν του είπε πόσο είναι το έλλειμμα τότε;;; Και αν δεν του το είπε γιατί είναι ακόμα στην θέση του; Αν του το είπε γιατί μας έλεγε ΨΕΜΑΤΑ προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ;;;...

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αυτιάς ή ψαυτιάς ?

Πολλοί το θεωρούν αστείο, για μένα είναι κατάντια. Γιατί αυτός ο άνθρωπος καθημερινά τόσα χρόνια έκανε πλύση εγκεφάλου σε ευκολόπιστους πολίτες. Δειτε ρε σεις κατάντια για να κάνει νούμερα στην τηλεόραση. Είναι δυνατόν αυτό να μείνει ατιμώρητο. Αυτο δεν λέγεται απάτη; Γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι στο απυρόβλητο;

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πληρωμένη δημοσιογραφία που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα

Άκουγα σήμερα ειδήσης στον Antenna Radio. Ο Νεστορας Δημαράς είχε στο τηλέφωνο τον Θεοδόση Πάνου, ο οποίος μας έλεγε για ένα περιστατικό διάρρηξης στο Παγκράτι, όπου ο διαρήκτης αιφνιδίασε τον ιδιοκτήτη και του κατάφερε κάποια χτυπηματα με ένα κατσαβίδι. Η αστυνομία η οποία, κατά την αρχική ρήση του κου Πάνου, ήταν σε πεζή περιπολία, συνέλαβε τον δράστη και στη συνέχεια και κάποιους συνεργούς του. ΑΜέσως μόλις τελειώσε την πομπώδη περιγραφή του ο κος Πάνου, ήρθε η παρατήρηση του κου Δημαρά: " Απ' ότι φαίνεται η αστυνομία έδρασε αστραπιαία..." για να απαντήσει σχεδόν αστραπιαία ο έτερος δημογραφος: " Είναι αυτό το δόγμα  Χρυσοχοϊδη..."
Συμπέρασμα:
1.  Η αστυνομία ποτέ δεν έχασε την φόρμα της, και ποτέ δεν αποδιοργανώθηκε, ούτε οι αξιωματικοί της,, παρ' όλο που τους τοποθέτησε η ΝΔ. Αυτό που της έλειπε ήταν ο υπουργός της. Μόλις ήρθε ο Χρυσο όλα ξαναλειτουργούν στην εντέλεια. Όλα; για να περάσουμε στο δεύτερο
2. Επιτέλους έχουμε το δόγμα Χρυσο όπως και πριν το 2004. Τότε που δεν υπήρχε εγκληματικότητα, και ο κος Θεοδόσης Πάνου επειδή δεν είχε τι να πει, έκανε ρεπορτάζ για τις ... πεταλούδες.
Μα καλά. Για τόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Πριν από λίγες ημέρες, άκουσα και τον Οικονόμου με τον Λυριτζή να λένε κάτι αντίστοιχο στην ΝΕΤ Έλεγε ο Οικονομου ότι του είπε δήθεν ένας αξιωματικός της αστυνομιας, ότι η επάνοδος Χρυσοχοίδη στο υπουργείο ήταν κάτι σαν την επιστροφή στο σπίτι σου, όπου δεν χρειάζεσαι φώτα για να καταλάβεις που βρίσκεσαι .Πλέον είμαι σίγουρος για το αλισβερίσι που κάνουν οι νέοι μας υπουργοί με τους μεγαλοδημοσιογράφους. Και μη φανταστείτε ότι είναι τίποτα πάρε τόσα και πες αυτό, αλλά είναι σίγουρα κάτι του στυλ, πες αυτό τώρα και εγώ θα σου δίνω κάθε μέρα και μια είδηση, ή μη φοβάσαι, θα σε βάλω και στο γραφείο τύπου του υπουργείου  και άλλα πολύ πιθανά κολπάκια.
Να είμαστε ήσυχοι πλέον. Οι επαγγελματίες μεγάλοι  και ανεξάρτητοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι μας, θα μας ενημερώνουν άψογα και αντικειμενικά.

Υ.Γ.1 Το αποκορύφωμα ήταν πως, μόλις τέλειωσε ο διάλογος των δύο ανεξάρτητων δημοσιοράφων, έπεσε και η κρατική διαφημισάρα του ΟΑΕΔ, έτσι για επιβράβευση...
Υ.Γ. 2 Στη συνέχεια ο κος Πάνου είπε πως την αστυνομία την κάλεσαν οι γείτονες και δεν ήταν σε πειριπολία.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Βεβαίως οι Κινέζοι... να φύγουν από το Λιμάνι!..

Πηγή:Ελεύθερη Ώρα





Απορώ γιατί ακόμα το συζητάμε και το συζητάτε κα Κατσέλη.

Να φύγουν και γρήγορα…

Και γιατί να φύγουν;

1. … γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.



2. …γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς ‘δώρα’ δεν παίρνουμε… είμαστε αδιάφθοροι.



3. …γιατί αυτά οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους, ο πρόεδρος τους Hu Jintao είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή



4. …γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.



5. …γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.



6. ...γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).



7. …γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).



8. …γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.



9. …γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.



10. …γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό… δουλειάς.



11. …γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ… μακριά από μας.



12. …και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ… δουλειά δηλαδή), και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε…



Μα να μην έχουμε σκεφτεί έξυπνα και φρόνιμα όπως οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων. Που ‘πριν πεινάσουν’ βάλανε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει την παράλληλη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και έτσι γλίτωσαν και από τον ανταγωνισμό και από την συνεχή προσπάθεια και από την δια βίου εκπόνηση συγγραμμάτων.





Δημήτρης Πέτρου

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αριθμοί των εκλογών

Το 2004 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3.003.000 περίπου ψήφους. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 3.012.000 Δηλαδή σχεδόν 9.000 περίπου ψήφους. Η διαφορά στην αποχή δεν ήταν και πολύ μεγάλη, 5%
Αν δεχτούμε τα δεδομένα των δημοσκόπων, μεγάλο ποσό ψηφοφόρων έφυγε από την ΝΔ και πήγε στο ΠΑΣΟΚ. Επίσης κάποιο μέρος από αυτούς απείχε ενώ κάποιοι άλλοι πήγαν στα άλλα κόματα.
Απο τη στιγμή όμως που το ΠΑΣΟΚ πήρε τις ίδιες ακριβως ψήφους, σημαίνει πως έχασε πολλούς ψηφοφορους, και μάλιστα τόσους όσους κέρδισε από τα άλλα κόματα.
Απορώ λοιπόν, γιατί πρέπει αυτή η κυβέρνηση να θεωρείται πολύ ισχυρή. Μάλλον σε ξυλοπόδαρα στέκεται....

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ζούμε την τέλεια εικονική «κυβέρνηση», τρώμε το τέλειο εικονικό «κουτόχορτο»!

Από Exastal


"Ζαλισμένα" τα κανάλια της διαπλοκής, από την «διακυβέρνηση Παπανδρέου», διαλαλούν σαν τους παλιούς τελάληδες, το «μεγαλείο» της νέας κυβέρνησης. Η αρθρογραφία των μεγαλοδημοσιογράφων ξεπερνά τα όρια της ξεπεσμένης κολακείας και του γλειψίματος. «Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Παπανδρέου»! «Θριαμβικές διαστάσεις έλαβε η νίκη του Πασόκ». «Επιμελώς σχεδιασμένη η νέα κυβέρνηση(επιμελήθη προσωπικά ο αρχιτέκτων Παμπούκης)». «Η κυβέρνηση επιτέλους απαρτίζεται από δοκιμασμένους και έμπειρους ανθρώπους του προέδρου». «Τόλμη και γοητεία στο Μαξίμου» …… και άλλες γελοιότητες……

Στην πραγματικότητα η μέχρι στιγμής διακυβέρνηση Πασόκ είναι προϊόν επικοινωνιακής πολιτικής με την εγγύηση της διαπλοκής. Με την εντυπωσιακή υποστήριξη όλων των μέσων ενημέρωσης και όλων των εκστασιασμένων δημοσιογράφων! Η κοινή λογική μας άφησε για τόπους χλοερούς. Παρακολουθούν όλοι ένα πρόεδρο που δεν κάθεται λεπτό και δεν παρέχει τίποτα ουσιαστικό. Δεν τον προλαβαίνουμε. Ζει το δικό του μύθο στην τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστεί στο show του νέου πολιτικού marketing και ικανοποιεί απόλυτα τους ρυθμούς μετάδοσης της είδησης σε τηλεοπτικούς ρυθμούς. Βασικοί κανόνες πολιτικής διοίκησης δεν υφίστανται. Προέχει το αγχωμένο “project management“ των καναλιών που προσπαθεί «πάση Θεού» να διατηρήσει το προεκλογικό κρεσέντο και στο μετεκλογικό momentum της «τολμηρής και ανατρεπτικής διακυβέρνησης Παπανδρέου». Από την Κωνσταντινούπολη τρέχει στην Ηλεία και χωρίς να το καταλάβουμε βρίσκεται στο Γαλάτσι! Ούτε ο σούπερμαν δεν τον προλαβαίνει… Η φτώχεια, η ανεργία, οι επιχειρήσεις που υποφέρουν, "εξαφανίστηκαν" με τρόπο «μαγικό». Σε λίγο θα μας λένε ότι ο Γιωργάκης βγάζει κουνέλια και λεφτά από το καπέλο του και ότι μετατρέπει το νερό σε κρασί και το χώμα σε χρυσάφι. Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, ο φακός των τηλεοράσεων και το γλείψιμο των δημοσιογράφων τον έχουν μετατρέψει σε ήρωα της Marvel Comics! Μέχρι και η Αθήνα …… Βαρκελώνη «θα» γίνει! Αν δεν έγινε ήδη και οι Αθηναίοι ακόμα δεν το κατάλαβαν!

Οι πολίτες δεν προλαβαίνουν να χωνέψουν τη μια κίνηση ή εξαγγελία και τους έρχεται κατάμουτρα η επόμενη, ακόμα μεγαλύτερης ισχύος! Χωρίς φυσικά κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κανένα έστω πρόχειρο κοστολόγιο. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ζούμε στην Ελλάδα της τελειότητας και της πλήρους ασφάλειας. Το πολιτικό κλίμα μεταμορφώθηκε. Η δημοφιλία της νέας κυβέρνησης υπερβαίνει το 80% και του Γιώργου ξεπερνά το 90%!!! Πάρα πολύ προσεκτικές και πολύ πετυχημένες κινήσεις που χτυπάνε στην καρδιά του κατεστημένου, φέρνουν νέες αντιλήψεις στον τρόπο διακυβέρνησης και ανατρέπουν για πάντα το σκηνικό. Και όλα αυτά σε μια βδομάδα «πράσινης ανάπτυξης»! Όλα βαίνουν πολύ καλώς! Δηλαδή τι έχουμε να δούμε τους επόμενους μήνες δε λέγεται! Θα ζούμε σε σκηνικά επιστημονικής φαντασίας και δεν θα μπορούμε να το αρνηθούμε. Αφού το είπε ο Αυτιάς και η Τρέμη. Το παραδέχτηκαν ο Τσίμας και ο Ευαγγελάτος!

ΥΓ1: Θέλουν να μας πείσουν ότι …. «ο τόπος δεν θα γνωρίσει ποτέ ξανά άλλα 5,5 χαμένα, άγονα και πέτρινα χρόνια Καραμανλή»!!!

ΥΓ2: Ως υστερόγραφο αναφέρουμε πλέον (κατάντια) ότι τα προβλήματα τρέχουν και είναι πολύ μεγάλα. Η παγκόσμια κρίση ήρθε και στην Ελλάδα!!! Ο Παπανδρέου και το Πασόκ ήθελαν εκλογές γιατί λέει ήταν έτοιμοι, είχαν μια «άλλη πολιτική» και ήξεραν που είναι τα λεφτά! Τελικά μόνο επικοινωνιακά ήταν και είναι έτοιμοι. Οι μέρες τρέχουν . Το Πασόκ στην κυβέρνηση. Ο λαός στο επικοινωνιακό κουτόχορτο! Τα προβλήματα οξύνονται!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Κοματικοί μειωμένης αυτοπεποίθησης και αυξημένης φιλοδοξίας

Βλέπουμε αυτή τη περίοδο κοματικούς ανθρώπους της ΝΔ, να προσπαθούν μέσα στην πίκρα της μεγάλης ήτας ή της μη εκλογής τους να προσπαθούν να διώξουν ως αποδιοπομπαίους τράγους, στελέχη όπως ο Γ. Σουφλιάς και ο Κ. Καραμανλής. Πιστεύουν πως έτσι θα δείξουν σε όλους τους ΝΔτες ότι ότι οι ίδιοι δεν φταίνε σε τίποτα. Ότι αυτοί τα έκαναν όλα καλά αλλά δεν τους άφησαν οι μεγάλοι...
Τέτοιοι άνθρωποι, μας δείχνουν καθαρά, ποιους πρέπει να απομακρύνουμε. Αυτούς τους ίδιους. Αυτούς που πάνε να σβήσουν με μια γραμμή όλη την σύγχρονη ιστορία του κόματος. Ντροπή τους.
Ένα μόνο έχω να πω σε όσους λένε πως ο Σουφλιάς παρέσυρε τον Καραμανλή σε εκλογές,
 Αν ο Καραμανλής είναι τόσο μειωμένης αντίληψης (που φυσικά δεν είναι) τότε για πιο λόγο τον υπερσπίζεστε με τόσο ζήλο. Δεν το αξίζει.
Φτηνά επιχειρήματα αξίζουν μόνο σε φτηνούς ανθρώπους.  Και οι φτηνοί άνθρωποι  δεν πρέπει  πλέον να έχουν θέση σ' αυτό το κόμα.

Έλεος με τα κοματόσκυλα


Φτάνει ρε σεις με το γλυψιμο. Λίγο κριτική θα κάνετε στην νέα κατάσταση; Εκτός αν περιμένετε επιτέλους αναγνώριση του αγώνα σας τόσα χρόνια από τον ήρωά σας.
Αλήθεια κε Οικονόμου, ο Χρυσο όπως είπατε σήμερα, τότε που έλεγε ότι τελείωσε η τρομοκρατία στην Ελλάδα, ήταν επειδή ήξερε το χώρο της Δημ. τάξης σαν το σπίτι του;

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ζούμε μια τραγελαφική περίοδο

Ότι κάνει ο ΓΑΠ είναι ενδιαφέρον πρωτοποριακό και κατόρθωμα. Όλοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν γι' αυτό. Δεν κρατάει κανείς καμιά επιφύλλαξη. Καμιά κριτική. Πράξεις φτηνού απροκάλυπτου εντυπωσιασμού συζητούνται και προβάλλονται ως νεές, προοδευτικές και ριζοσπατικές.
Είμαι σίγουρος ότι σε λίγους μήνες όλοι θα το σχολιάζουν ως μια περίοδο πολύ κακής ποιότητας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου θυμίζει εκείνη την περίοδο που όλοι οι παλιοί καλοί ηθοποιοί, γυρίζανε βιντεοταινίες, 2-3 την ημέρα κι αυτό τότε το λέγανε τέχνη...
Έτσι κι αυτοί ονομάζουμε αυτό το θέατρο, πολιτική

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Εκλογή από τη βάση

Νομίζω πως η εκλογή προέδρου από μια ευρύτερη βάση ψηφοφόρων της ΝΔ, είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Φυσικά όχι στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο ΓΑΠ τότε ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη απευθείας ανάθεση, μια και ήτανε μόνος υποψήφιος. Η ΝΔ πρέπει να το κάνει για ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό λόγο και όχι ψευδώς δημοκρατικό. Η εκλογή από τη βάση θα σταματήσει την πολύ πιθανή μετά την εκλογή διαμάχη που θα προκύψει μέσα στους ψηφοφόρους του κόματος και θα σταματήσει την όποια αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου προέδρου. Αν δεν γίνει τότε είναι πολύ πιθανό τα επόμενα 2-3 χρόνια να απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από το νέο πρόεδρο για να πείσει περί της ικανότητάς του.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Άρωμα γυναίκας

Ακούω όλη την ημέρα σήμερα ότι στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα υπάρχει έντονο άρωμα γυναίκας.
Αλήθεια δεν είναι προσβλητικό για τις γυναίκες να διαφημίζεται κάτι τέτοιο;
Το θέμα της συμμετοχής των γυναικών στην εξουσία είναι ποσοτικό ή ποιοτικό. Σημασία έχει το πόσες γυναίκες θα αποφασίσεις να βάλεις; Δηλαδή αν στις 10 θέσεις διαπιστώσεις ότι αξίζουν 8 γυναίκες, θα βάλεις 5 για λόγους ισότητας; Αν το κάνεις τότε είσαι ρατσιστής.
Τώρα όταν διαφημίζεις από πριν, δηλδή πριν την εκλογή των βουέυτών σου , ότι θα έχεις έντονο άρωμα γυναίκας το κάνεις μόνο και μόνο για ένα λόγο: Το φαίνεσθαι...

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Το παραμύθιασμα

Το "Κεφάλαιο" , μέσα από τα "ΜΜΕ" του χρησιμοποιώντας τη φωνή των "μεγαλοδημοσιογράφων" μας είπε ότι η "ΝΔ" συμφέρει στο "Κεφάλαιο". Επομένως οι φύλακες του λαού (οι δημοσιογράφοι δηλ. που είναι όργανα του κεφαλαίου) μας είπανε να ψηφίσουμε το "ΠΑΣΟΚ" που δεν συμφέρει στο "Κεφάλαιο".
Αυτό κι αν είναι αυτοθυσία του "Κεφαλαίου"...
Υ.Γ. Συγχαρητήρια στο κόμα που κέρδισε σε παιχνίδι με άνισους όρους εγώ δε δίνω. Πέστε με μικροψυχο αν το νομίζετε...

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Μπράβο ΜΜΕ

Οι Ελλάδα απέδειξε ότι εξουσιάζεται από μια ομάδα μεγάλων επιχειρηματιών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας 10-15 μεγαλοδημοσιογράφους ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις μέσα σε διάστημα 1 μόνο έτους.
Και για να προλλάβω αυτούς που θα ρωτήσουν γιατί δεν έγινε έτσι το 2004, θα κάνω την εξής ρητορική ερώτηση: Αν ο Καραμανλής το 2004 είχε την βοήθεια των ΜΜΕ σε τέτοιο βαθμό όπως είχε ο Παπανδρέου τωρα, η διαφορά τότε πότε θα ήτανε; 10, 12, 15 , 20% ;

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τερενς Κουίκ. Λαμπρό παράδειγμα δημοσιογραφίας



Είναι από τους παλιούς δημοσιογράφους. Έχει "ταξινομηθεί" στους δεξιούς . Ο ίδιος δεν το κρύβει.
Τον τελευταίο καιρό, είναι στην ΕΡΤ και μάλιστα κάνει εκπομπή με την Κ. Σερέτη στην ΝΕΤ 105.8 . Η συμπαρουσιάστριά του δεν το κρύβει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Καλά κάνει, απλά φαντάζομαι αν έκανε κάτι τέτοιο δεξιός δημοσιογράφος πριν το 2004 τί θα γινόταν.
Ο κος Κουίκ προσπαθεί να "το παίξει" αντικειμενικός, ίσως για να μην του χρεώσει κανείς ότι μπήκε στην ΕΡΤ λόγω δεξιών πεποιθήσεων επί ΝΔ. Η προσπάθειά του μάλιστα είναι τόσο έντονη ώστε φτάνει σε σημείο να φοβάται να υποστηρίξει θετικές ενέργειες της ΝΔ, ενώ πολύ εύκολα κατακεραυνώνει άλλες ας πούμε μη θετικές ενέργειες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που έχω είναι τη μέρα που η γερμανική κοινοπραξία, ουσιαστικά εκβίασε για τη παραλαβή των υποβρυχίων. Ο κος Κουίκ τότε πολύ εύκολα τους έδωσε δίκιο λέγοντας ότη η Ελληνική κυβέρνηση εδώ και τόσα χρόνια δεν παρέλαβε τα υποβρύχια. Παρέλειψε όμως να πει, ενω΄το ήξερε, ότι τα υποβρύχια "γέρνουν", γι' αυτό και δεν τα παρέλαβε.
Σήμερα το πρωί, είχανε για 10 λεπτά περίπου ρεπορτάζ για τον Παπανδρέου ενω για τον Καραμανλή μιλήσανε για 2 λεπτά περίπου. Κάποιος ακροατής τους επεσήμανε το γεγονός πολύ ευγενικά θα έλεγα. Τί τό 'θελε ο άνθρωπος. Άρχισε μια ειρωνεία, τους στυλ και ποιος είσαι σύ που θα μας πεις να λογοκρίνουμε τους έγκριτους δημοσιογράφους μας, και σιγά μην έχουμε χρονόμετρο στο χέρι, και κράτα χρονόμετρο για να μετρήσεις και τους άλλους κ.ο.κ.
Εγώ να επισημάνω ότι αν είσαι έγκριτος δημοσιογράφος-παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής, δεν ειρωνεύεσαι τους ακροατές σου όταν σου κάνουν κριτική, ιδίως μάλιστα όταν αυτή γίνεται με ευγενικό τρόπο.
Επιπλέον όταν αυτή η ιδιαίτερη χρονική μεταχείριση εις βάρος του ενός εκ των δύο είναι σε καθημερινή βάση, τότε δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός αλλά για τακτική. Κι αν δεν το καταλαβαίνεις κε Κουίκ, τότε σε πιάνουν κορόιδο εκεί μέσα. Αλλά δε νομίζω να μην καταλαβαίνεις.
Επίσης να θυμίσω στον κο Κουίκ τι έλεγε ο Απ. Κακλαμάνης για την ΕΡΤ που δεν δίνει χρόνο στο ΠΑΣΟΚ και τέλος, αν ο Καραμανλής είχε από τα ΜΜΕ το 1% της θετικής προβολής που έχει ο Παπανδρέου από το 2004 και μετά, τότε το παιχνίδι θα ήταν ισότιμο. Και είναι κρίμα κε Κουίκ να συμμετέχετε και εσείς σε κάτι το οποίο έχετε κατά καιρούς (ανύποπτους) καταγείλλει.
Κρίμα. Θα περίμενε κανένας από δημοσιογράφους σαν εσάς, ωριμάζοντας, να αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μειώνεται ο φόβος απέναντι σε "Δημοσιογραφάγα" κόματα όπως το ΠΑΣΟΚ.
Για το τελος, μια ερώτηση:
Αλήθεια πως αισθάνεστε εσεις που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δεξιός τύπος; Εϊναι δημοκρατικό;