Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Το διχαστικό ΠΑΣΟΚ

Κάποτε το ΠΑΣΟΚ έλεγε  ότι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Τί πιο διχαστικό;
Τώρα λέει Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα. Κι όσο κι αν προσπαθούν να το γλυκάνουν τα παπαγαλάκια τους, δεν με πείθουν. Το Πασόκ δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Φαντάζομαι τι έχει να γίνει αν έρθουν στην εξουσία. Πριν από λίγες μέρες παρακολουθούσα μια συζήτση του Πάγκαλου με κάποιον άλλον στη ΝΕΤ. Ο συντονιστής προσπαθώντας να ακουστεί και κάποιος άλλος εκτός από τον Πάγκαλο, τον παρακάλεσε να αφήσει τον άλλον καλεσμένο να πει τη άποψή του. Για να εισπράξει το αφοπλιστικό από τον Πάγκαλο, ότι αυτό δεν είναι άποψη.
Αυτό είναι το Πασοκ, φασιστικότατο και επικίνδυνο. 

Κόμα οικολόγων

Το κόμα του Τρεμόπουλου Καφετζόπουλου έχει όντως οικολογικά κίνητρα ή χρησιμοποιουν την οικολογία ως πρόσχημα; 
Αν κρίνω από το πάθος μου μιλούν για τι αριστερές ιδέες τους ή μάλλον τις μη δεξιές (λες και ο δεξιός δεν μπορεί να είναι οικολογος, εξ' ορισμού), καθώς και για τις θέσεις τους στην εξωτερική πολιτική, μάλλον πρόκειται για πρόσχημα ώστε να κάνουν γνωστά ολα τα περίεργα αντιδραστικά τους κόμπλεξ, του στυλ "Γιώργο άλλαξέ τα όλα..."
Λυπάμαι, αλλα δεν με πείθετε. γιατί μπορεί η οικολογία να έχει πολιτικό ζήτημα, δεν μπορεί όμως να εντάσσεται στο υπάρχον κοματικό κατεστημένο (αριστερά-δεξια) αλλά είναι κάτι υπερκοματικό. Αυτό που κάνεουν άνθρωποι σαν τον Τρεμόπουλο και τον Καφετζόπουλο είναι να κοματικοποιουν και επομένως να περιορίζουν μια ανθρωπιστική ιδέα.

Μαύρο χιούμορ από ΓΑΠ


Βάλε κι εσύ λίγο πράσινο χρώμα κι έγινες οικολόγος.  Αλήθεια όταν τσιμεντωνόταν η Αθήνα, το χρώμα του ήλιου δεν ήταν πράσινο;

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Σκάνδαλα και σκανδαλολογία

Μου κάνει εντύπωση ρε σεις άμεμπτοι δημοσιογράφοι. Για την υπόθεση Παυλίδη τα ξέρετε όλα σχεδόν πριν τα καταθέσουν οι μάρτυρες. Για το Βατοπαίδιο το ίδιο, για τον Ζαχόπουλο το ίδιο. Για τη seimens δεν ξέρετε τίποτα ή μήπως εδώ ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα επειδή είναι Πασοκ;