Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Γκρίζα διαφήμιση στη ΝΕΤ

Ειδήσεις της ΝΕΤ στις 18:00, Τρίτη 28/4/2009
Παρουσιάζεται εντελώς κουφά ένα φαρμακολογικό ρεπορτάζ για ένα νέο chip όπως είπε ο κος Αλαφογιώργος. Τώρα, λέει, τα chip και στα δόντια. Μιλάει για το periochip. Γνωστό στους οδοντιάτρους άγνωστο στον πολύ κόσμο. Το θέμα είναι ότι το παρουσιάζε ως ένα Microchip που δεν είναι επειδή είναι απλά ένα ιδιόμορφο σκεύασμα χλωρεξιδίνης, το παρουσιάζει ως νέο ενώ είναι πολλά χρόνια στην αγορά και το παρουσιάζει μια όμορφη γερμανίδα (νομίζω) οδοντίατρος σαν σε τηλ διαφήμιση. Εκτός του ότι είναι παντελώς ανακριβές σαν ρεπορτάζ, πως στο καλό τους ήρθε να μιλήσουν γι' αυτό, στη ΝΕΤ, χωρίς καμιά αφορμή, και να πούνε και ψέματα (για του λόγου το αληθές εδώ είναι σύνθεσή του) , και άραγε τζάμπα;

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο νέος ιός και τα ΜΜΕ. Μια πρόβλεψη

Άρχισε ο χορός για τα ΜΜΕ, με το νέο ιό. Τώρα δήθεν μιλούν για σύνεση και ψυχραιμία. Όμως το ύφος τους αλλά και ο χρόνος που αφιερώνουν (αυξανόμενος καθημερινά) μόνο την ψυχραιμία δεν βοηθούν. Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση στην TV δήθεν ειδικών, όπως έγινε σήμερα, για παράδειγμα, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών της Αθήνας και εξηγώ γιατί λέω δήθεν ειδικών. Ο άνθρωπος είναι καλός συνδικαλιστής των φαρμακοποιών και όχι ο καλύτερος γνώστης της φαρμακευτικής επιστήμης. Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ πολύ σωστά τον ρώτησε μόνο για τον αν υπάρχει αρκετή ποσότητα αντιγριπικών φαρμάκων. Η απάντηση καταφατική αλλά δεν αρκέστηκε σ' αυτό. Έπρεπε να βοηθήσει στη δημιουργία του πανικού λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος για το πόσο ικανά είναι αυτά τα φάρμακα εναντίον της νέας νόσου. Και που το ξέρεις ρε αθεόφοβε. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι ακριβώς το αντίθετο. ΑΛλά ο ειδικός κος Λουράντος (στα συνδικαλιστικά των φαρμακοποιων και όχι στα Ιατρικα, στα οποία είναι κάποιοι γιατροί υπεύθυνοι και όχι όλοι) έπρεπε να πει την λάθος γνώμη του και μάλιστα χωρίς να ρωτηθεί. Ρε μεγάλε πές την στα ξαδέρφια σου στο καφενείο, όχι στη δημόσια τηλεόραση.
Το επόμενο θα είναι να επιδείξουμε τις κρατικές παραλείψεις. Θα βρούμε κάποιους που μπήκαν στην Ελλάδα από το Μεξικό ή τις ΗΠΑ και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι. Ο Ευαγγελάτος, θα δείξει ρεπορτάζ με κρυφή κάμερα του πως αλλάζουν τις ημερομηνίες λήξης στο Tamiflu, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος θα περάσει από το Ελ. Βενιζέλος έναν ασθενή με πυρετό όπου κανείς δεν θα τον πάρει χαμπάρι.
Και κάθε ρεπορτάζ φυσικά θα καταλήγει με την κλισέ έκφραση "δεν θελουμε να προκαλέσουμε πανικό αλλά..."
Κι ενώ το πρόβλημα θα είναι στο αποκορύφωμά του, θα βρεθεί κάποιος που θα ανακοινώσει την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος στην Ελλάδα ή κοντά στην Ελλάδα. Κάποιος γιατρός θα κάνει μια γκάφα, κάποιος υπουργός θα πει περισσότερα απ' ότι πρέπει σε κάτι που δεν γνωρίζει και θα αρχίσει το πανιγυρι. Εκείνη την ημέρα, ο Αυτιάς θα φωνάζει ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να παίρνουν το Tamiflu δωρεάν, ενώ ο Καμπουράκης θα βγει με μάσκα για να μην κολλήσει από τον Οικονομέα γρίπη.
Και κάποια μέρα θα το ξεχάσουμε γιατί "κούρασε" τους θεατές. Έτσι απλά. Αλλά μέχρι τότε κάποιοι θα έχουν βγάλει εκατομύρια, κάποιοι εργαζόμενοι θα τρέμουν τις κρυφές κάμερες και όχι τον ιό, ενώ ο ιός ο ίδιος μπορεί να μην έχει έρθει στην Ελλάδα...
Κι εμείς θα τους βλέπουμε από τον καναπέ τρώγοντας πατατάκια...

Η δεξά ΕΡΤ

Αν είναι δυνατόν. Πήγε να μιλήσει ο Απ. Κακλαμάνης στην ΝΕΤ σήμερα και τόλμησαν να τον κόψουν γιατί εκείνη τη στιγμή έκανε δηλώσεις ο Καραμανλής με τον Μπαρόζο στο Μαξίμου.
Ποιος τώρα, ο Μπαρόζο, που ήρθε στην ΕΛλάδα για προεκλογικούς λόγους, να ενισχύσει τον Καραμανλή(;;;).
Αυτοί οι άνθρωποι εκεί στην ΕΡΤ ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατούν. Αλλά τους έβαλε στη θέση τους ο πρόεδρος. Αφού τους έπρηξε για κανένα δεκάλεπτο τους είπε κι όλας ότι δεν τον αφήνουν να μιλήσει και καθάρισε. Ευτυχώς ήταν αυτός, γιατί αλλιώς. Τώρα κατάλαβαν και οι αγαπητοί Λυριτζής και Οικονόμου τι πρόκειται να γίνει με όλους αυτούς τους "δεξιούς" δημοσιογράφους που είχε προσλάβει η δεξά (του Σημίτη?)
Αναψοκοκκίνισε ο Λυριτζής, σου λέει, τόσες πλάτες έκανα στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά χρόνια και με λένε και δεξιό;
Νευρίασε ο Οικονόμου με την μπλε γραββάτα (ημέρα που βρήκε να τη φορέσει κι αυτός), αλλά αυτός την έχει λερωμένη τη φωλιά του.
Ο κος Κακλαμάνης σήμερα παρέδωσε μαθήματα ήθους και δημοκρατικής συμπεριφοράς.
Συγχαρητήρια κε πρόεδρε...

Edit
Φήμες από το Μαξίμου υποστηρίζουν οτι ο κος Καραμανλής ήταν σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του, για να αρχίσει την κοινή συνέντευξη τύπου την σωστή στιγμή. Επειδή δε υπήρχε μια χρονοκαθυστέρηση στο σήμα της ΕΡΤ, επενέβη ο κος Παναγόπουλος και έβαλε το βύσμα τη σωστή στιγμή χάριν της μεγάλης εμπειρίας του στα θέματα αυτά.
Αλήθεια, ο κος Λυριτζής γιατί κουνούσε τα χέρια του όταν μιλούσε ο Καραμανλής (έτσι είπε τουλάχιστον ο Κακλαμάνης)

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Υπάρχει άραγε διαφθορά;

Κάποτε δεν υπήρχε πολιτική διαφθορά γιατί κανένας δεν την έβγαζε στη φόρα και κανείς δεν την παραδεχόταν, με πρώτους και καλύτερους τους αγίους της ενημέρωσης. Ξαφνικά τώρα τα βρήκαν όλα. Και μας λενε ότι επί ΠΑΣΟΚ δεν υπηρχε τίποτα. Είναι γελοίο. Όμως το σύστημα ΠΑΣΟΚ είναι τόσο βαθιά μέσα στην κοινωνία μας που είναι σχεδόν αδύνατο να εξουδετερωθεί άμεσα.
Αυτό το κόμα και η δυναστεία του πήγε και πάει τη χώρα πολύ πίσω, από τό "Τσοβόλα δώστα όλα" μέχρι τα ιδ. πανεπιστήμια και και και ...Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω από που να αρχίσω.
Και μια παρατήρηση: Ο Καραμανλής δεν υποσχέθηκε ότι θα είναι αδιάφθορη η κυβέρνησή του ή ότι δεν θα υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα επί των ημερών του(πως θα μπορούσε άλλωστε), αλλά ότι θα οδηγούνται στη δικαιοσύη όσοι μετέχουν στη διαδφορά. Κι αυτό γίνεται, ενώ κάποτε δεν γινόταν ούτε καν συζήτηση στη βουλή, ούτε καν συζήτηση στην TV, γιατί καποιοι Χ"νικολάου, αγωνιζόταν για να μειωθεί η διάρκεια των δελτίων ειδήσεων και έδειχναν στο μισό από αυτό, τα νέα του Holywood και της Βανδή...
Και κάτι που διάβασα στο σκιαχτρο
Τότε οι δημοσιογράφοι είχαν αστυνομικό να τους παρακολουθεί ,
τώρα έχουν αστυνομικό να τους προστατεύει!
Τότε υπήρχε η λογοκρισία της χούντας,
τώρα υπάρχει η σιωπή των συμφερόντων!

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Έτσι γίνεται η εξωτερική πολιτική...

Από Vaspersview.blogspot.com
Η υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για την ανάγκη να υπάρξει λύση κοινά αποδεκτή στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πριν την είσοδο του κρατιδίου στην συμμαχία. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μπροστά στην Τουρκική βουλή, μίλησε για την επίλυση του Κυπριακού και την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Θα επισκεφτεί τον Πατριάρχη παρά τις προσπάθειες των Τούρκων να μην συμβεί αυτή η συνάντηση και τις κρυφές προσευχές των ΠΑΣΟΚων ώστε να μπορούν να κάνουν προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας.Μήπως όλα αυτά έγιναν γιατί μίλησε ο κ.Παπανδρέου 5 λεπτά στον Μπάϊντεν; Η μήπως οι σύμβουλοι της Κλίντον και του Ομπάμα θυμόντουσαν ακόμα την εποχή υπουργίας του Μεσσία του σοσιαλισμού, του μόνου ανθρώπου που έχει τις λύσεις αλλά δεν τον άφησαν να μιλήσει στην Χιλή και φοβήθηκαν την... επιθετική τους εξωτερική πολιτική; Σιγά μην οφείλονται αυτά στην εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει πιστά η κυβέρνηση. Ούτε στην Ντόρα Μπακογιάννη οφείλονται ούτε στον Κώστα Καραμανλή. Τυχαία είναι όλα αυτά.Περιμένω με αγωνία τα επόμενα μαθήματα εξωτερικής πολιτικής από τους ανθρώπους που ήθελαν να πουλήσουν την Κύπρο, που εγκατέστησαν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και που επέτρεψαν στην Τουρκία να πιάσει τον Οτσαλάν κάνοντας εχθρούς τους φίλους Κούρδους...Φίλοι στο ΠΑΣΟΚ: Έτσι γίνεται εξωτερική πολιτική. Πάρτε μαθήματα συνέπειας και διπλωματίας.

Φοιτητής στην Ιταλία

Άκουσα σήμερα με αφορμή το σεισμό στην Ιαταλία, ότι στην πόλη αυτή ζούσαν 1000 περίπου 1000 φοιτητές. Κι εμείς εδώ φωνάζουμε για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Δηλαδή όταν ό Έλληνας φοιτητής πληρώνει για το Ιατλικόπανεπιστήμιο, δεν είναι ιδιωτικό; Α ρε κούνια που μας κούναγε...