Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι στιγματισμένοι ... από το ΠΑΣΟΚ

Χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ, όταν κυβερνά, δημιουργεί ή ανακαλύπτει εχθρούς που το βοηθάνε να επιβάλλει την πολιτική του.
Ορίστε κύριοι οι στιγματισμένοι αυτής της τετραετίας:

Οι ξένοι οίκοι αξιολογησης. Θέλουν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ελλάδας. Βέβαια όταν πριν από ένα χρόνο γινόταν ακριβώς το ίδιο επί Καραμανλή, τότε δεν ήταν κερδοσκοπία αλλά η φυσιολογική κρίση έγκριτων οινομικών αναλυτών. Μόλις θα άλλαζε, λέγανε, η κυβέρνηση, τότε αυτοί οι οίκοι θα είχανε πλέον εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και δεν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα, Τώρα όμως τί έγινε; Πού χάλασε το παραμύθι;

Οι γιατροί/δικηγόροι/μηχανικοί/ελ. επαγγελματίες. Είναι λέει οι φοροφυγάδες. Κι απ' οτι φαίνεται είναι. Αντίθετα οι μισθωτοί δεν είναι. Όταν όμως οι καθηγητές κάνουν ιδιαίτερα δεν είναι φοροφυγάδες; Όταν κάνουν δεύτερες δουλειές δεν είναι φοροφυγάδες και εισφοροφυγάδες;.
Για τους γιατρούς του Κολονακίου ξέρουν να λένε, για τους εφοριακούς που παραλαμβάνανε τέτοιες φορολογικές δηλώσεις γιατί δεν λένε τίποτα.

Οι έχοντες και κατέχοντες Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα (εκτός ίσως από τα πρώην κομουνιστικά καθεστώτα)  που να έχει ενοχοποιθεί τόσο πολύ η περιουσία. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αισθάνεται κανείς άσχημα ή ένοχος γιατί έχει αποκτήσει χρήματα ή περιουσία σε μια φιλελεύθερη οικονομία. Αν τα χρήματα αυτά τα έκλεψε ή τα καταχράστηκε ή προέκυψαν από φοροδιαφυγή, να του τα πάρουν όλα. Αν όμως αυτά τα χρήματα τα κέρδισε με τη δουλειά του, το οικονομικό του ρίσκο ή την εξυπνάδα του γιατί πρέπει να κατηγορηθεί γι΄αυτό και να δημευτεί μέρος αυτής της περιουσίας (γιατί περι  δήμευση μιλάμε, έστω μερικής). Έχει άραγε το δικαίωμα κάποιο κράτος να κατάσχει νομίμως απεκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία σε καιρό ειρήνης; Εξ' άλλου, όπως υπαρχουν δύο τύποι εχόντων και κατεχόντων, υπάρχουν δύο τύποι και μή εχόντων και μή κατεχόντων. Ειναι αυτοί που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν, αλλά είναι και αυτοί που δεν προσπάθησαν ποτέ. Είναι αυτοί που πάντα βολευόνταν με ένα ρουσφετάκι, μια ψιλοκομπινούλα και πάντα τα κατάφερναν. Γιατί πρέπει κάποιος που αγωνίστηκε να φτιάξει ότι έφτιαξε να το μοιραστεί με το ζόρι με ένα αλάνι; Θα μου πεις αυτό είναι ανθρωπιά, φιλεσπλαχνία και θα πω ναι ωραία , έτσι πρέπει να είναι γιατί είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα. Όμως δεν μας το παρουσιάζει έτσι το αγαπητό Πασόκ, αλλά ως κοινωνική δικαιοσύνη.
Λόγια λόγια, όμορφα πράσινα λόγια.


Το ΚΚΕ.  Γιατί λέει τα βάζει πολύ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ με τη ΝΔ ήταν πιο μαλακό. Και λέω εγώ τώρα. Πες ότι έτσι είναι. Οι αντιδράσεις του ΚΚΕ προς το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι πιο έντονες από ότι προς τη ΝΔ. Και γιατί να μην υποθέσω εγώ ότι το ΚΚΕ δεν αντιδρά ανάλογα με τον αντίπαλο (όπως έχει δείξει και στο παρελθόν) αλλά με βάση τις πράξεις του αντιπάλου. Και νομίζω πως παρά τα όσα λένε τα ΠασοκοΜΜΕ η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ πιο αντιλαϊκή.

Τα Golden boys  Έλεος. Θα μου πει εμένα, την ιδ. εταιρεία, πόσο θα πληρώσω ένα πετυχημένο διευθυντή μου; Να πάει να ελέγξει τα δικά του τα παιδιά που τα χρυσοπληρώνει ακόμη και χωρίς πτυχίο πρώτα και μετά να έρθει σε μένα.


Οι διεφθαρμένοι  Οι οποίοι δεν είναι οι μισθωτοί, μια και την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί αλλά οι έχοντες και κατέχοντες. Επομένως έχουμε το εξής μαγικό. Στην Ελλάδα, αυτοί που διαφθείρονται είναι ΄ταυτόχρονα και αυτοί που διαφθείρουν. Και αυτοί δεν είναι οι μισθωτοί. Είναι όλοι οι άλλοι. Για παράδειγμα οι γιατροί που παίρνουν φακελάκι δεν είναι οι γιατροί των νοσοκομείων αλλα οι ιδιώτες. Οι μηχανικοί που βγάζουν πλασεμπο άδειες είναι οι ιδιώτες και όχι της πολεοδομίας και άλλα φαιδρά... Μην αγγίξει κανείς τους μισθωτούς...είναι πολλοί και το σημαντικότερο ... κάνουν απεργίες


to be continued...Η λίστα φυσικά θα παραμείνει ανοιχτή γιατί το ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί πολούς εχθρούς ακόμη στα επόμενα χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: