Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Πρόχειρες αταξινόμητες σκέψεις λίγες ώρες μετά


-Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο. Έχει πολύ δουλειά μπροστά του

ήττα της Ντόρας αναμενόμενη, ίσως όχι από την 1η Κυριακή.

-Τα περαστικά στον Ψωμιάδη. Είναι αγωνιστής.

αριθμός των ψηφισάντων, εντυπωσιακός και ελπιδοφόρος. Μου δίνει το δικαίωμα να ελπίζω πως όλοι αυτοί που δεν ψήφισαν τον Οκτώβριο ΝΔ (άλλα ούτε και ΠΑΣΟΚ), δεν έχουν χασει την κεντροδεξιά τους αντίληψη και επιδιώκουν  κάτι θετικό στη ΝΔ για να την στηρίξουν ξανά.

οργάνωση. Ας λένε ότι θέλουν. Δεν στήνεις έτσι 1560 κάλπες σε όλη την Ελλάδα μέσα σε 1 μήνα

-Το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Με ελάχιστες  εξαιρέσεις, οι οποίες και νομίζω θα απομονωθούν από μόνες τους, το επίπεδο ήταν σε πολύ υψηηλά επίπεδα ήθους. Τόσο που νόμιζα ότι θα είχε αρνητική επίπτωση στον αριθμό των ψηφοφόρων, κάτι που αποδείχτηκε λάθος.

-Η επιβεβαίωση με τον εντονότερο τρόπο ενός αντιμητσοτακισμού στη ΝΔ, που νομίζω ότι δεν έχει καμία θέση. Αυτόν τον αντιμητσοτακισμό, μπορώ να τον δικαιολογήσω στο ΠΑΣΟΚ για τις σφαλιάρες που έχει φάει από τον Μητσοτάκη, αλλά όχι στη ΝΔ. Ο μοναδικός λόγος που μπορώ να φανταστώ για να εξηγήσω αυτή την αντίθεση, είναι η ισχύς της οικογένειας Μητσοτάκη μέσα στη ΝΔ. Τότε όμως θα επρεπε να υπάρχει και αντικαραμανλισμός, αντιβαριτσιωτισμός κ.ο.κ. Μήπως η πλύση εγκεφάλου των ΠασοκοΜΜΕ είναι τόσο μεγάλη και λέμε κι εμείς τον Μητσοτάκη αποστάτη;

-Οι μηχανισμοί. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν; Δρούσαν υπογείως; Αν δρούσαν υπογείως πρέπει όχι απλα να καταργηθούν αλλα να τιμωρηθούν και παραδειγματικά.

-Τα φέουδα. Νομίζω πως πρέπει να γίνει μια αδιανομή. Και δεν το λέω ειρωνικά

-Τα ΜΜΕ που στήριζαν Ντόρα. Αλήθεια ποια ήταν αυτά;

-Οι κραυγές.Καλά αυτός ο Τράγκας ήθελε να βγει καλός πρόεδρος ή να βγάλει το άχτι του στον Μητσοτάκη. Κι αν ήθελε το δεύτερο έπρεπε να τα βάλει με την κόρη του; Δεν μου μοιάζει και τόσο ηθικό. Για τον συγκεκριμένο τό 'χω πει πολλές φορες. Αν έχεις τέτοιους φίλους  ...

-Οι διχαστικές συμπεριφορές κάποιων: Μανωλης που χαριεντίζεται κάθε μεσημερι στον ΑΝΤ1 radio με τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Μαρκόπουλο, τον Μιζαλολιάκο, την Πιπιλή, τον ΓΙακουμάτο και άλλους που κανανε λες και απένατί τους είχαν ένα άλλο κόμα και όχι βουλευτές και μέλη του κόματός τους. Και κάποιος δεν βρέθηκε να τους πει ότι αυτοί ήταν ο βασικός πολιτικός κορμός του κόματος. Εχουν κι αυτοί το ίδιο μερίδιο ευθύνης αν είναι όλα έτσι όπως τα λένε.

-Ο απεγνωσμένος ψηφοφόρος, που μετά από μια τέτοια ήττα, πιάστηκε σε ότι του είπαν (κάποιοι καλοθελητές) ότι  είναι πιο ελπιδοφόρο και πιο νέο. Ελπίζω αυτοί οι καλοθελητές να κανουν λάθος και ο νέος πρόεδρος να είναι όντως έλπιδοφόρος.



Καλημέρα Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: