Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ζούμε την τέλεια εικονική «κυβέρνηση», τρώμε το τέλειο εικονικό «κουτόχορτο»!

Από Exastal


"Ζαλισμένα" τα κανάλια της διαπλοκής, από την «διακυβέρνηση Παπανδρέου», διαλαλούν σαν τους παλιούς τελάληδες, το «μεγαλείο» της νέας κυβέρνησης. Η αρθρογραφία των μεγαλοδημοσιογράφων ξεπερνά τα όρια της ξεπεσμένης κολακείας και του γλειψίματος. «Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Παπανδρέου»! «Θριαμβικές διαστάσεις έλαβε η νίκη του Πασόκ». «Επιμελώς σχεδιασμένη η νέα κυβέρνηση(επιμελήθη προσωπικά ο αρχιτέκτων Παμπούκης)». «Η κυβέρνηση επιτέλους απαρτίζεται από δοκιμασμένους και έμπειρους ανθρώπους του προέδρου». «Τόλμη και γοητεία στο Μαξίμου» …… και άλλες γελοιότητες……

Στην πραγματικότητα η μέχρι στιγμής διακυβέρνηση Πασόκ είναι προϊόν επικοινωνιακής πολιτικής με την εγγύηση της διαπλοκής. Με την εντυπωσιακή υποστήριξη όλων των μέσων ενημέρωσης και όλων των εκστασιασμένων δημοσιογράφων! Η κοινή λογική μας άφησε για τόπους χλοερούς. Παρακολουθούν όλοι ένα πρόεδρο που δεν κάθεται λεπτό και δεν παρέχει τίποτα ουσιαστικό. Δεν τον προλαβαίνουμε. Ζει το δικό του μύθο στην τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα. Πρωταγωνιστεί στο show του νέου πολιτικού marketing και ικανοποιεί απόλυτα τους ρυθμούς μετάδοσης της είδησης σε τηλεοπτικούς ρυθμούς. Βασικοί κανόνες πολιτικής διοίκησης δεν υφίστανται. Προέχει το αγχωμένο “project management“ των καναλιών που προσπαθεί «πάση Θεού» να διατηρήσει το προεκλογικό κρεσέντο και στο μετεκλογικό momentum της «τολμηρής και ανατρεπτικής διακυβέρνησης Παπανδρέου». Από την Κωνσταντινούπολη τρέχει στην Ηλεία και χωρίς να το καταλάβουμε βρίσκεται στο Γαλάτσι! Ούτε ο σούπερμαν δεν τον προλαβαίνει… Η φτώχεια, η ανεργία, οι επιχειρήσεις που υποφέρουν, "εξαφανίστηκαν" με τρόπο «μαγικό». Σε λίγο θα μας λένε ότι ο Γιωργάκης βγάζει κουνέλια και λεφτά από το καπέλο του και ότι μετατρέπει το νερό σε κρασί και το χώμα σε χρυσάφι. Εμείς δεν έχουμε πρωθυπουργό, ο φακός των τηλεοράσεων και το γλείψιμο των δημοσιογράφων τον έχουν μετατρέψει σε ήρωα της Marvel Comics! Μέχρι και η Αθήνα …… Βαρκελώνη «θα» γίνει! Αν δεν έγινε ήδη και οι Αθηναίοι ακόμα δεν το κατάλαβαν!

Οι πολίτες δεν προλαβαίνουν να χωνέψουν τη μια κίνηση ή εξαγγελία και τους έρχεται κατάμουτρα η επόμενη, ακόμα μεγαλύτερης ισχύος! Χωρίς φυσικά κανένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κανένα έστω πρόχειρο κοστολόγιο. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Ζούμε στην Ελλάδα της τελειότητας και της πλήρους ασφάλειας. Το πολιτικό κλίμα μεταμορφώθηκε. Η δημοφιλία της νέας κυβέρνησης υπερβαίνει το 80% και του Γιώργου ξεπερνά το 90%!!! Πάρα πολύ προσεκτικές και πολύ πετυχημένες κινήσεις που χτυπάνε στην καρδιά του κατεστημένου, φέρνουν νέες αντιλήψεις στον τρόπο διακυβέρνησης και ανατρέπουν για πάντα το σκηνικό. Και όλα αυτά σε μια βδομάδα «πράσινης ανάπτυξης»! Όλα βαίνουν πολύ καλώς! Δηλαδή τι έχουμε να δούμε τους επόμενους μήνες δε λέγεται! Θα ζούμε σε σκηνικά επιστημονικής φαντασίας και δεν θα μπορούμε να το αρνηθούμε. Αφού το είπε ο Αυτιάς και η Τρέμη. Το παραδέχτηκαν ο Τσίμας και ο Ευαγγελάτος!

ΥΓ1: Θέλουν να μας πείσουν ότι …. «ο τόπος δεν θα γνωρίσει ποτέ ξανά άλλα 5,5 χαμένα, άγονα και πέτρινα χρόνια Καραμανλή»!!!

ΥΓ2: Ως υστερόγραφο αναφέρουμε πλέον (κατάντια) ότι τα προβλήματα τρέχουν και είναι πολύ μεγάλα. Η παγκόσμια κρίση ήρθε και στην Ελλάδα!!! Ο Παπανδρέου και το Πασόκ ήθελαν εκλογές γιατί λέει ήταν έτοιμοι, είχαν μια «άλλη πολιτική» και ήξεραν που είναι τα λεφτά! Τελικά μόνο επικοινωνιακά ήταν και είναι έτοιμοι. Οι μέρες τρέχουν . Το Πασόκ στην κυβέρνηση. Ο λαός στο επικοινωνιακό κουτόχορτο! Τα προβλήματα οξύνονται!

2 σχόλια:

Evangelia είπε...

Μια και τα γνωρίζετε εσείς όλα, που είσαστε όταν το έλλειμμα πέρσι μας το δήλωναν 2%, μετά 3%, το καλοκαίρι δήλωναν 6% στην Ευρώπη και τώρα είναι πάνω από 10%? Που είσαστε με την παρακολούθηση των τηλεφώνων του Πρωθυπουργού, τους κουμπάρους, τα "ροζ" σκάνδαλα, τα Βατοπαίδια κ.λπ.?

john anast είπε...

Ελα μου ντε, πού είμασταν;
Τα τηλέφωνα του ΚΚ τα παρακολουθούσε κάποιος και εμείς δεν το σταματήσαμε αντιθετα τον κρύψαμε, την κρίση την παγκόσμια δεν την σταματήσαμε, τους κουμπάρους δεν τους πιάσαμε (;) να τους βάλουμε φυλακή(;). Τον Ζαχόπουλο δεν τον σταματήσαμε όταν π...σε (αραγε ο ΓΑΠ θα τους παρακολουθεί και στο κρεββάτι;) το Βατοπαίδι δεν το πήραμε εμείς χαμπάρι αλλά αυτοί που το ξεκίνησαν. Απ' οτι μαθαίνω ο ΓΑΠ θα αλλάξει και τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης. Πρώτα θα σε ονομάζουν ένοχο τα ΜΜΕ, θα μπαίνεις φυλακή και μετά θα σε δικάζουν στα δικαστήρια. Τώρα αν είσαι αθώος, ... ας πρόσεχες.