Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τερενς Κουίκ. Λαμπρό παράδειγμα δημοσιογραφίας



Είναι από τους παλιούς δημοσιογράφους. Έχει "ταξινομηθεί" στους δεξιούς . Ο ίδιος δεν το κρύβει.
Τον τελευταίο καιρό, είναι στην ΕΡΤ και μάλιστα κάνει εκπομπή με την Κ. Σερέτη στην ΝΕΤ 105.8 . Η συμπαρουσιάστριά του δεν το κρύβει ότι είναι ΠΑΣΟΚ. Καλά κάνει, απλά φαντάζομαι αν έκανε κάτι τέτοιο δεξιός δημοσιογράφος πριν το 2004 τί θα γινόταν.
Ο κος Κουίκ προσπαθεί να "το παίξει" αντικειμενικός, ίσως για να μην του χρεώσει κανείς ότι μπήκε στην ΕΡΤ λόγω δεξιών πεποιθήσεων επί ΝΔ. Η προσπάθειά του μάλιστα είναι τόσο έντονη ώστε φτάνει σε σημείο να φοβάται να υποστηρίξει θετικές ενέργειες της ΝΔ, ενώ πολύ εύκολα κατακεραυνώνει άλλες ας πούμε μη θετικές ενέργειες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα που έχω είναι τη μέρα που η γερμανική κοινοπραξία, ουσιαστικά εκβίασε για τη παραλαβή των υποβρυχίων. Ο κος Κουίκ τότε πολύ εύκολα τους έδωσε δίκιο λέγοντας ότη η Ελληνική κυβέρνηση εδώ και τόσα χρόνια δεν παρέλαβε τα υποβρύχια. Παρέλειψε όμως να πει, ενω΄το ήξερε, ότι τα υποβρύχια "γέρνουν", γι' αυτό και δεν τα παρέλαβε.
Σήμερα το πρωί, είχανε για 10 λεπτά περίπου ρεπορτάζ για τον Παπανδρέου ενω για τον Καραμανλή μιλήσανε για 2 λεπτά περίπου. Κάποιος ακροατής τους επεσήμανε το γεγονός πολύ ευγενικά θα έλεγα. Τί τό 'θελε ο άνθρωπος. Άρχισε μια ειρωνεία, τους στυλ και ποιος είσαι σύ που θα μας πεις να λογοκρίνουμε τους έγκριτους δημοσιογράφους μας, και σιγά μην έχουμε χρονόμετρο στο χέρι, και κράτα χρονόμετρο για να μετρήσεις και τους άλλους κ.ο.κ.
Εγώ να επισημάνω ότι αν είσαι έγκριτος δημοσιογράφος-παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής, δεν ειρωνεύεσαι τους ακροατές σου όταν σου κάνουν κριτική, ιδίως μάλιστα όταν αυτή γίνεται με ευγενικό τρόπο.
Επιπλέον όταν αυτή η ιδιαίτερη χρονική μεταχείριση εις βάρος του ενός εκ των δύο είναι σε καθημερινή βάση, τότε δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός αλλά για τακτική. Κι αν δεν το καταλαβαίνεις κε Κουίκ, τότε σε πιάνουν κορόιδο εκεί μέσα. Αλλά δε νομίζω να μην καταλαβαίνεις.
Επίσης να θυμίσω στον κο Κουίκ τι έλεγε ο Απ. Κακλαμάνης για την ΕΡΤ που δεν δίνει χρόνο στο ΠΑΣΟΚ και τέλος, αν ο Καραμανλής είχε από τα ΜΜΕ το 1% της θετικής προβολής που έχει ο Παπανδρέου από το 2004 και μετά, τότε το παιχνίδι θα ήταν ισότιμο. Και είναι κρίμα κε Κουίκ να συμμετέχετε και εσείς σε κάτι το οποίο έχετε κατά καιρούς (ανύποπτους) καταγείλλει.
Κρίμα. Θα περίμενε κανένας από δημοσιογράφους σαν εσάς, ωριμάζοντας, να αποκτάτε περισσότερη αυτοπεποίθηση και να μειώνεται ο φόβος απέναντι σε "Δημοσιογραφάγα" κόματα όπως το ΠΑΣΟΚ.
Για το τελος, μια ερώτηση:
Αλήθεια πως αισθάνεστε εσεις που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δεξιός τύπος; Εϊναι δημοκρατικό;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα και το πέρασμά του από το ΑΛΤΕΡ, σηματοδοτήθηκε με μια ανηλεή αντικυβερνητική στάση στα όσα θετικά ή αρνητικά έκανε ο Καραμανλής. Και μετά σου λένε ότι δεν έχει συνεργάτες ο άνθρωπος και κάτι τέτοιες παπαριές. Αφού οι δικοί του άνθρωποι , οι δεξιοί -βλέπε και τον αρχίσαντα την δημοσιογραφία από την Ρηγίλης ούτως καλούμενο έγκριτο Γ.Αυτιά-απεδείχθησαν χειρότεροι και από τους ακραίους εχθρούς του τί να κάνει και ο Καραμανλής. Δεν έχει να παλέψει με ένα-δύο-τρία άντε τέσσερα ΜΜΕ ή δημοσιογράφους. Εδώ όλο το το εκδοτικό κατεστημένο (και ορισμένες εφημερίδες του δεξιού λεγόμενου χώρου το είχαν στρίψει το δεκάρικο)είναι εναντίον του!

john anast είπε...

Για τον συγκεκριμένο, θέλω να πιστεύω πως ότι κάνει και έκανε είναι από μια έντονη προσπάθεια να φανεί δίκαιος, όπως λέμε βασιλικότερος του βασιλέως. Για τους υπόλοιπους μάλλον άλλα περίμεναν. Ίσως περίμεναν ότι θα ξεζουμίσουν το δημόσιο, κάτι που δεν μπορεσαν να το κάνουν.
Ένας λόγος παραπάνω να εμπιστευτεί κανείς τον Κ.Κ.
Το γεγονός ότι τον αντιπαλεύονται όλα τα αρχιλαμόγια είναι πολύ μεγάλο παράσημο...

Απόστολος είπε...

Ακούω σχεδόν καθε μέρα την συγκεκριμένη εκπομπή.
Ειναι πολύ σωστή η κριτική που κανετε αλλα αφορά ΜΟΝΟ την προεκλογική περίοδο.
Παλαιότερα ηταν περισότερο προσεκτικοί και οι δύο.
Τωρα ποιά η ΣΕΡΕΤΗ συμπεριφέρεται απροκάλυπτα σαν (Χαζούλα) ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ενω ο ΤΕΡΕΝΣ είναι απλά φοβισμένος.
ΚΡΙΜΑ!Ειχα αρχίσει να τον συμπαθω οταν πήγε στην ΝΕΤ γιατί τον πολέμησαν πολύ οι πρασινοφρουροί δημοσιογράφοι.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τερενς Κουικ ειναι ενα μεγαλο ονομα στην ελληνικη δημοσιογραφια.
Δυστυχως γι αυτον εχει χασει την αυτοπεποιθηση του, και ακριβως γι αυτον τον λογο δεν επικρατει-οπως θα επρεπε- στην τηλεοραση.Θα μπορουσε νε εχει μια εκπομπη μεγαλης τηλεθεασης.Ας ψαξει ο ιδιος να βρει τους λογους που "επεσαν" τα φτερα του ! Μηπως φταιει η ασταθεια της προσωπικης του ζωης-που δημοσιοποιειται στα blogs- kai δειχνει ελλειψη σοβαροτητας?? Καλο ειναι κυριε Κουικ να λετε τα πραγματα με τ ονομα τους, αλλα ακομη καλυτερο να τα ενστερνιζεστε και να τα εφαρμοζετε.Χρειαζεστε εναν καλον image maker και θα μεγαλουργησετε παλι.Μη πτοειστε απο τις κυβερνησεις. Σας θελουμε στο γυαλι.