Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Ο νέος ιός και τα ΜΜΕ. Μια πρόβλεψη

Άρχισε ο χορός για τα ΜΜΕ, με το νέο ιό. Τώρα δήθεν μιλούν για σύνεση και ψυχραιμία. Όμως το ύφος τους αλλά και ο χρόνος που αφιερώνουν (αυξανόμενος καθημερινά) μόνο την ψυχραιμία δεν βοηθούν. Το επόμενο βήμα είναι η εμφάνιση στην TV δήθεν ειδικών, όπως έγινε σήμερα, για παράδειγμα, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών της Αθήνας και εξηγώ γιατί λέω δήθεν ειδικών. Ο άνθρωπος είναι καλός συνδικαλιστής των φαρμακοποιών και όχι ο καλύτερος γνώστης της φαρμακευτικής επιστήμης. Ο δημοσιογράφος της ΝΕΤ πολύ σωστά τον ρώτησε μόνο για τον αν υπάρχει αρκετή ποσότητα αντιγριπικών φαρμάκων. Η απάντηση καταφατική αλλά δεν αρκέστηκε σ' αυτό. Έπρεπε να βοηθήσει στη δημιουργία του πανικού λέγοντας πως δεν είναι σίγουρος για το πόσο ικανά είναι αυτά τα φάρμακα εναντίον της νέας νόσου. Και που το ξέρεις ρε αθεόφοβε. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ανακοίνωσε το μεσημέρι ακριβώς το αντίθετο. ΑΛλά ο ειδικός κος Λουράντος (στα συνδικαλιστικά των φαρμακοποιων και όχι στα Ιατρικα, στα οποία είναι κάποιοι γιατροί υπεύθυνοι και όχι όλοι) έπρεπε να πει την λάθος γνώμη του και μάλιστα χωρίς να ρωτηθεί. Ρε μεγάλε πές την στα ξαδέρφια σου στο καφενείο, όχι στη δημόσια τηλεόραση.
Το επόμενο θα είναι να επιδείξουμε τις κρατικές παραλείψεις. Θα βρούμε κάποιους που μπήκαν στην Ελλάδα από το Μεξικό ή τις ΗΠΑ και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι. Ο Ευαγγελάτος, θα δείξει ρεπορτάζ με κρυφή κάμερα του πως αλλάζουν τις ημερομηνίες λήξης στο Tamiflu, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος θα περάσει από το Ελ. Βενιζέλος έναν ασθενή με πυρετό όπου κανείς δεν θα τον πάρει χαμπάρι.
Και κάθε ρεπορτάζ φυσικά θα καταλήγει με την κλισέ έκφραση "δεν θελουμε να προκαλέσουμε πανικό αλλά..."
Κι ενώ το πρόβλημα θα είναι στο αποκορύφωμά του, θα βρεθεί κάποιος που θα ανακοινώσει την ύπαρξη ύποπτου κρούσματος στην Ελλάδα ή κοντά στην Ελλάδα. Κάποιος γιατρός θα κάνει μια γκάφα, κάποιος υπουργός θα πει περισσότερα απ' ότι πρέπει σε κάτι που δεν γνωρίζει και θα αρχίσει το πανιγυρι. Εκείνη την ημέρα, ο Αυτιάς θα φωνάζει ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να παίρνουν το Tamiflu δωρεάν, ενώ ο Καμπουράκης θα βγει με μάσκα για να μην κολλήσει από τον Οικονομέα γρίπη.
Και κάποια μέρα θα το ξεχάσουμε γιατί "κούρασε" τους θεατές. Έτσι απλά. Αλλά μέχρι τότε κάποιοι θα έχουν βγάλει εκατομύρια, κάποιοι εργαζόμενοι θα τρέμουν τις κρυφές κάμερες και όχι τον ιό, ενώ ο ιός ο ίδιος μπορεί να μην έχει έρθει στην Ελλάδα...
Κι εμείς θα τους βλέπουμε από τον καναπέ τρώγοντας πατατάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: