Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2009

Η αποκάλυψη

Πιστεύω πως αυτή η κίνηση Καραμανλή, περί συναίνεσης, είχε μόνο έναν σκοπό: Την αποκάλυψη του πραγματικού Παπανδρέου. Και νομίζω πως τα κατάφερε. Αποκάλυψε την μικροψυχία και την αλαζονεία του. Προσέξτε 2-3 πραγματάκια.
Ο Καραμανλής δεν έδωσε λέει ένα σαφές σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Πρόκειται για πονηρό ψέμα. Σαφές σχέδιο έδωσε, όπως είπε η Παπαρήγα λίγο αργότερα. Αλλά φυσικά δεν έδωσε σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Εδώ δεν ξέρουμε ακόμη το βάθος της κρίσης. Κανένας δεν είναι σε θέση, νομίζω, (εκτός από τον ΓΑΠ ίσως ) να καταστρώσει σχέδιο εξόδου αλλά σχέδιο μείωσης των συνεπειών από την κρίση.
Αυτό που ζήτησε ο Καραμανλής δεν είναι λευκή επιταγή, αλλά αποδοχή των βασικών συνιστωσών λειτουργίας του πολιτεύματος. Φαντάσου, δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε αυτό ο μελλοντικός καταλληλότερος...
Ο Παπανδρέου έφτασε σε σημείο να υποστηρίζει ότι Αυτός έχει ήδη καταστρώσει το σχέδιο για έξοδο από την κρίση. Προσεξτε τώρα. Η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από μια παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ οι υπόλοιπες χώρες θα συνεχίσουν να πλήττονται από αυτήν, χάρη στο σχέδιο ενός ανθρώπου. Λες και οι οικονομίες των κρατών είναι ανεξάρτητες(γι' αυτό άλλωστε και η παγκοσμιότητα της κρίσης). Εντυπωσιακό. Αλλά τρομακτικό επίσης: Ο άνθρωπος που πιστεύει ότι ήρθε η ώρα του να κυβερνήσει, λέει ένα τρομακτικό ψέμα, ή δεν έχει καταλάβει τι λέει και που βρίσκεται. Το ένα τρομακτικότερο από το άλλο.
Ίσως να προσέξατε στις δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου το πρώτο ενικό πρόσωπο που χρησιμοποίησε. Εγώ ξέρω, εγώ πιστεύω, εγώ είπα, εγώ θα κάνω. Αλήθεια εσείς εκεί στο ΠΑΣΟΚ, δεν το φοβάστε αυτό το "εγώ"; Προσέξτε τι δύναμη θα του δώσετε του ανθρώπου αυτού, γιατί από τις αποφάσεις σας δεν εξαρτάστε μόνο εσείς, αλλά δυστυχώς και όλοι εμείς.
Προσεξτε τώρα την ανοησία.
"Έχω την αίσθηση ότι ο Πρωθυπουργός ζητάει λευκή επιταγή..." είπε ο ΓΑΠ και δικαιολόγησε την άρνηση του. Μα συγνώμη, μετα από 1 ώρα περίπου "ειλικρινούς και ανοιχτής" συζήτησης πάνω ένα θέμα μόνο, την συναίνεση, δεν κατάλαβες τι πραγματικά σου ζήτησε, αλλά "έχεις την αίσθηση" ; Ή κατάλαβες ότι σου ζητούσε λευκή επιταγή ή όχι. Κι αν βασίζεις μια τέτοια απόφαση σε ένα τέτοιο κρίσιμο σημείο για τη χώρα (όχι το δικό σου) σε μια "αίσθηση" τότε είσαι μικρός και ανίκανος. Προφανώς βρέθηκες σε σημείο που ή θα συμφωνούσες με τον Καραμανλή ή θα έβρισκες τρόπο να ξεφύγεις. Ε λοιπόν, στο σημείο αυτό την πάτησες, γιατί η δικαιολογία που βρήκες δεν σε καλύπτει. Αντίθετα δείχνει τί πραγματικά θέλεις: να γίνεις επιτέλους πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο σκοπός και μόνο. Τϊποτα άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: