Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Ενα σχέδιο καλά οργανωμένο...

Το σχέδιο είναι βαθύ και καλά οργανωμένο. Στόχος είναι η ανάκαμψη του Παπανδρέου και επομέμως του ΠΑΣΟΚ.
Βασικό σημείο του σχεδίου είναι ο χρόνος υλοποίησης. Το Timing. Μαζεύουμε τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψάχνουμε για μικρά η μεγάλα σκανδαλα σε ανθρώπους του προέδρου. Τα οχυρώνουμε μαζεύντας στοιχεία μονόπλευρα και τα έχουμε έτοιμα προς σταδιακή και ελεγχόμενη διοχέτευση προς τον τύπο.
Λίγο πριν αρχίσει η αποκάλυψη των στοιχείων από τα ανεξαρτητα ΜΜΕ μας και τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους μας, αρχίζουμε να αποδομούμε τον κυρίως στόχο μας. Δημιουργούμε με τα παπαγαλάκια μας υψηλές προσδοκίες από τον Καραμανλή για την ομιλία του στην έκθεση, αλλά και εικασίες περί της μης κάλυψης αυτών των προσδοκιών. Πριν ακόμη τελειώσει η ομιλία του, αναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια μας να πείσουν τον κόσμο ότι ήταν απογοητευτικός ο Καραμανλής, δεν έπεισε, ή ήταν ο χειρότερος Καραμανλής από ποτέ και άλλα τέτοια (φυσικά) αυθαίρετα συμπεράσματα. Και αφού τον πρήξαμε τον κόσμο τον βάζουμε και σε ένα γκάλοπ να επιβεβαιώσει τα αυθαίρετα συμπεράσματα μας. Τι θα κάνει ο κόσμος; η πλύση εγκεφάλου έχει αρχίσει.
Την ίδια στιγμή αρχίζουμε να διοχετεύουμε τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε για τα σκάνδαλα, ενώ εκφράζουμε σιγουριά για την εμφάνιση Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. ΕΠίσης αρχίζουν γκάλοπ τα οποία όμως έχουμε φροντίσει να κατευθύνουμε, διοχετεύοντας πληροφορίες ότι δείχνουν μεταβολή του σκηνικού. Ε ποιος θα προσέξει τώρα ότι το λέμε πριν ακόμη γίνουν. Και να το δει κανείς εμεις θα το πνίξουμε...
Πριν ακόμη τελειώσει η ομιλία του ΓΑΠ, αρχίζουνε πάλι τα παπαγαλάκια να λένε το πόσο καλός ήταν ο ΓΑΠ, τί τέλειος, ο Καλύτερος Παπανδρέου από ποτέ και άλλα φαιδρά αυθαίρετα συμπεράσματα. Σε λίγο βγαίνουν και τα γκάλοπ που φυσικά με κάθε τρόπο (και το εννοώ με κάθε τρόπο, δεν χωράει λάθη εδώ, είναι το πιο κρίσιμο σημείο) επιβεβαιώνουν αυτά που λέμε.
Αυτό ήταν. Μένει ένα ακόμη βήμα. Ο Καραμανλής θα αντιδράσει. Θα κάνει καποια κίνηση. Για να την ακυρώσουμε ακολουθούμε την παλιά καλή συνταγή του φουσκώματος:
Φουσκώνουμε αυτήν την κίνηση. ΑΥξάνουμε υπέρμετρα τις προσδοκίες. Τι πρόβλημα υπάρχει; Κάνει κριτική ο αντάρτης; Ο Καραμανλής θα τον βάλει στη θέση του. ΑΝέβηκε η βενζίνη, Ο καραμανλής θα τη ρίξει. ΑΝέβηκε η γάτα της γειτόνισας στο δέντρο. Ο Καραμανλής θα την πείσει να κατεβεί.
Το κάνουμε κι αυτό και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχισε και να εισαι παντα καλα...


http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

pmitsiou είπε...

Συγχαρτήρια!
Αν αλλάξεις το "Καραμανλής" με το "Σημίτης" και το "Παπανδρέου" με το "Καραμανλής" περιγράφεις ακριβώς το πώς ο τύπος και τα γκάλοπ έριξαν τον Σημίτη και ανέδειξαν τον "Μπούλη" (έτσι δεν τον έλεγαν τότε?) σε καταλληλότερο.

Αχ αυτά τα γκάλοπ!

Όταν μας αρέσουν είναι αντικειμενικά

Όταν μας πικραίνουν ειναι φτιαχτά και κατά παραγγελία.

Καλή χώνεψη...

john anast είπε...

Γειά σου Παντελή. Αν και από τους διαφωνούντες (μαζί μου) χαίρομαι ειλικρινά που κάνεις τον κόπο και ασχολείσαι με το μπλοκάκι μου. Η άποψη σου πάντα σεβαστή και ευπρόσδεκτη. Μόνο που θυμάμαι τότε τα ΜΜΕ να φουσκώνουν το Σημίτη και όχι τον Κωστάκη. Θυμάμαι εκείνο που είπε ο Φαναράς της MEtron Analysis στον Σημίτη ότι πάει κατά διαόλου ενώ οι δημοσκοπήσεις της Metron Analysis βγάζανε το ΠΑΣΟΚ με διαφορά δεκαδικών από την ΝΔ. Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο εδώ.
Μάλλον τα θμάσαι λίγο λάθος...
Ευχαριστώ δεν έφαγα...