Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Ως πότε θα τους ανεχόμαστε επιτέλους

Για τους δημοσιογράφους μιλάω
Κάνουν πως ξέρουν τα πάντα χωρίς να ξέρουν τίποτα
Τα βάζουν με πολιτικούς σε προσωπικό επίπεδο
Λένε ένα σωρό ανακρίβειες γιατί δεν καταλαβαίνουν ή γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν
Και για ένα σωρό άλλους λόγους
2 Παραδείγματα

-Συντηρούν εδω και ημέρες ένα θέμα το οποίο ουσιαστικά έχει λυθεί. Το ηλιέλαιο
Έχει ήδη ειπωθεί ότι το ηλιέλαιο δεν αναμίχθηκε με ορυκτέλαιο για λόγους νοθείας γιατί θα ήταν ασύμφορο. Έγινε από ατύχημα, προφανώς από την μεταφορά του ηλιελαίου μέσα σε μη καθαρά δοχεία. Επίσης έχει ήδη ειπωθεί ότι για να πάθει κάποιος κάτι πρέπει να καταναλώσει 1300 περιπου γραμμάρια σε μια ημέρα (και καθαρό να ήταν με 1300 γραμμάρια κάτι θα πάθαινε) . Επίσης έχει ήδη ειπωθεί ότι δεν εντοπίστηκε σε κανένα τελωνείο της Ευρώπης γιατί δεν προβλέπεται τέτοιος έλεγχος.
Στην Ευρώπη έγινε μια φασαρία 2 ημερών από τα ΜΜΕ και η ζωή συνεχίζεται. Εμείς εδώ πρέπει να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια και τα ίδια. Αγοράζει κανείς ηλιέλαιο; όχι γιατί φοβάται. Μαγιονέζα; δε νομίζω, Τωρα αν φάει κανένα πατατάκι θα φάει 1-2 γραμμάρια το μήνα, σιγά τ' αυγά που λέει και η 3χρονη κόρη όπου βρεθεί και όπου σταθεί, γιατί βλέπει ότι γελάμε καθε φορά που την ακούμε να το λέει.
-Υπόθεση ντόπινγκ στην άρση βαρών
Απαγγέλλονται κατηγορίες σε ένα σωρό ανθρώπους της άρσης βαρών, ανάμεσά τους και ο Ιακώβου. Δεν εκφέρω γνώμη, δεν ξέρω τι έγινε, ακούω όμως εκείνη την ημέρα ειδήσεις στο ΣΚΑΙ 100.4 , Κατερίνα Ακριβοπούλου νομίζω, η οποία συνεχώς λέει για "εξιλαστήριο θύμα", "μόνο ένας δηλαδή", "Ένας είναι το εξιλαστήριο θύμα"... το λέει συνεχώς. Ε μα τι θες να πεις τελικά και δεν το λες; Ότι ο εισαγγελέας φοβήθηκε και δεν απήγγειλλε κατηγορία σε άλλον; σε ποιον τον υπουργό, τον πρωθυπουργό, εμένα; ποιον; πες' το. Αν δεν το λες εσύ μην κατηγορείς τοον εισαγγελέα, γιατί αυτός αν το κάνει θα πρέπει και να το αποδείξει ενώ εσύ δεν θα χάσεις και τίποτα αν πέσεις έξω. Αφήνει όμως να διαχέεται αυτή η μπόχα, η μιζέρια, η βρώμα, γιατί; γιατί έτσι γουστάρουμε, έτσι φαιονόμαστε εμείς οι καλοί και οι πολιτικοί οι κακοί. Μόνο που το έχω ξαναπεί, οι πολιτικοί εκλέγονται. Με όποιο διαβλητό ή αδιάβλητο ή κατευθυνόμενο τρόπο. Πάντως εκλέγονται. Οι δημοσιογράφοι διορίζονται, είναι βιοποριστές και αγαπούν συνήθως την καρέκλα τους. Επίσης έχουν και αυτοί να πληρώσουν δάνεια στην τράπεζα ή το ενοίκιό τους, καθώς και τα δίδακτρα των παιδιών τους. Κι αν χάσουν τη δουλειά τους, άντε να ψάξεις να βρεις άλλη. Αυτό κύριοι δεν σας κάνει περισσότερο αλλά λιγότερο αξιόπιστους. Φτάνει πια. Είστε κι εσείς μια από τις αιτίες της μιζέριας της Ελληνικής, μαζί με τους πολιτικούς και όλους εμάς που καθόμαστε στους καναπέδες ακούγοντάς σαν χάνοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: