Τρίτη 20 Μαΐου 2008

Η αγωγή Βγενόπουλου

Θα μας τρελάνουν εντελώς. Όταν, λέει, ο Βγενόποουλος κάνει αγωγή στον Τσίπρα και στον Παπανδρέου τότε προσπαθεί, λέει, να φιμώσει τους πολιτικούς.
Αλήθεια, οι πολιτικοί έχουν το δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και να συκοφαντούν τον οποιονδήποτε, έτσι χωρίς κανένα κόστος;
Αν ο Μήτσος ο Χλιμίτζουρας ο περιπτεράς βγάλει στο περίπτερο μια αφίσα και λέει ότι ο Βγενόπουλος είναι κλέφτης, τότοε ο Βγενόπουλος φιμώνει το επάγγελμα του περιπτερά αν του κάνει αγωγή.
Αυτοί οι πολιτικοί δηλαδή είναι υπεράνω;
Ο πολιτικός έχει δικαίωμα να κάνει και την πιο σκληρή κριτική: στους πολιτικούς. Όταν εμπλέκει όμως και ιδιώτες, τότε δεν είναι πολιτική κριτική, είναι καταγγελία παρανομίας. Ο καταγγελόμενος κινδυνευει να ελεγθεί ποινικά, άρα πρέπι και να αντιδράσει.
Αν ο Παπανδρέου και ο Τσίπρας έχουν στοιχεία γι' αυτό που λένε τότε γιατί φωνάζουν και διαμαρτύρονται; Ας πάνε να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, αλλιώς να σωπάσουν.

2 σχόλια:

pmitsiou είπε...

αγαπητε john αν εγω αποκαλέσω τον Βγενόπουλο μαλάκα, δεν μπορώ να το αποδείξω στο δικαστήριο, έτσι δεν είναι; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο τύπος δεν είναι μαλάκας, ε;

Ας σοβαρευτούμε όμως. Ο κ. Μαλάκας, εεεπ, συγνώμη! ο κ. Βγενόπουλος προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια θεωρώντας ότι από τις απόψεις των κ. Τσίπρα και Παπανδρέου έχασε η μετοχή της MIG και κατ' επέκταση η ίδια η MIG και γι' αυτό ζητά αποζημίωση. Δεν τους μηνύει για εξύβριση ή για άλλο λόγο. Δεν τους τραβολογά σε ποινικά δικαστήρια αλλά σε αστικά. Τον κ. Παπανδρέου μάλιστα τον πάει στο δικαστήριο επειδή ο ίδιος το ζήτησε. Μιλάμε δηλαδή για ΠΟΛΥ Βγενόπουλο!

Με την ίδια λογική, ο κ. Μπόμπολας μετά του κ. Κόκκαλη θα μπορούσαν να είχαν μηνύσει τον πρωθυπουργό όταν από του βήματος του Μπαιρακτάρη, αποκάλεσε αυτούς "νταβατζήδες". Δεν το έκαναν όμως... Γιατί άραγε; Φοβήθηκαν; Ή είχαν ήδη κανονίσει να πάρει ο ένας τον αυτοκινητόδρομο αιγαίου, έτσι, νταβατζηλίκι, και ο άλλος για μιαν ακόμη φορά το νταμπλ;
Καθώς επίσης ο κάθε πονεμένος θα μπορούσε να σέρνει κάθε μέρα όλη τη βουλή στα αστικά δικαστήρια για ψήλου πήδημα.

Επειδή ο Βγενόπουλος δεν είναι μαλάκας, ούτε παρανοϊκός με εκδηλωμένη μανία αγωγών, κάτι άλλο συμβαίνει, δεν νομίζεις;

john anast είπε...

Αγαπητέ Παντελή, ανοίγεις λίγο το θέμα. Πρόθεση μου είναι να καυτηριάσω την άποψη ότι οι πολιτικοί είναι στο απυρόβλητο και μπορούν να "συκοφαντούν" όποιον θέλουν με μόνη επίπτωση την πολιτική επιβράβευση ή απαξίωση μέσω της ψήφου. Φαντάσου εσύ να έχεις ένα μαγαζί και ένας νομάρχης να τα βάζει μαζί σου για να εχει κομματικά οφέλη. Τι μπορείς να κάνεις παρά να πας δικαστικά. Ο πολιτικός κατα τη γνώμη μου δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται από μια τέτοια κίνηση. Πρέπει να την περιμένει και να την αποδέχεται, αλλιώς σημαίνει ότι ψεύδεται.
Τώρα για τον Καραμανλή, θα έλεγα τα ίδια αν του έκανε αγωγή ο Κόκαλης ή ο Μπόμπολας, αλλά δεν έκαναν. Έχουν τον τρόπο τους αυτοί να κινούνται διαφορετικά απ' ότι φαίνεται, μια και κάποιοι άλλοι φροντίσαν να τους κάνουν όχι απλά δυνατούς αλλά πανίσχυρους.
Συμπερασσματικά, όταν ως πολιτίκός κρίνεις πολιτικούς να περιμένεις πολιτική απάντηση, αν όμως κρίνεις μή πολιτικούς μην περιμένεις πολιτική απάντηση.