Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

1.Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών
Στην Ελλάδα δεν έχουμε καλούς δρόμους, ούτε καλούς (προσεκτικούς και ευγενικούς θα έλεγα εγώ). Και επειδή τα Σαββατοκύριακα ξεχυνόμαστε όλοι στους δρομους για να πάμε εκδρομές, αυξάνεται πολύ ο κίνδυνος ατυχημάτων. Και τι σκεφτήκαμε οι αθεόφοβοι; Να σταματήσουμε την κυκλοφορία των φορτηγών. Δηλαδή την πληρώνει αυτός που φταίει λιγότερο. Και γιατί, λέω εγώ, δεν σταματάμε την κυκλοφορία όσων ΙΧ δεν έχουν σημαντικό λόγο κίνησης, μέχρι να φτιάξουμε δρόμους και οδηγική παιδεία; Το γελείο μάλιστα του πράγματος το διαπίστωσα (αν ισχύει βέβαια αυτό) όταν άκουσα τον Σ.Λιαρέλη του Αντέννα να λέει πως ξεκίνησε η ιδέα αυτή. Όπως είπε ο Κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στους Αγ. Θεοδώρους, και διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι τα φορτηγά. Κι έτσι χωρίς μελέτη, έγιναν και κανα-δυο ατυχήματα, απαγόρευση στα φορτηγά...
2. Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίων

Θέλουμε να σταματήσουμε την κατασκευή κτιρίων με μεγάλες ενεργειακές απώλειες. Τι κάνει κάποιος. Απλά βγάζει ένα νόμο και λεει ότι για κέθε κτίριο που παίρνει άδεια οικοδόμησης, απαιτείται και μια πιστοποίηση για τις απώλειές του. Χωρίς αυτό, σταματά να κτίζεται. Εδώ στην Ελλάδα όμως είμαστε πιο δραστικοί. Λέμε ότι κάθε κτίριο που ήδη υπάρχει, πρέπει να βγάλει ένα τέτοιο πιστοποιητικό (ε, με την ευκαιρία να βάλουμε στο δημόσιο και μερικούς ελεγκτές). Επίσης για να ενοικιάσει κανείς ένα σπίτι πρέπει πρώτα να κάνει όλες τις απαραίτητες μονώσεις (ε, να δουλέψουν και κάποιες εταιρείες με την ευκαιρία). Τελικά, το κόστος εφαρμογής του νόμου γίνεται τόσο μεγάλο, που ο νόμος στην πράξη ακυρώνεται και ξεχνιέται(Αυτό θα πει αποτελεσματικότητα)
3. Πυρηνική ενέργεια

Έχουμε ενεργιακό πρόβλημα. Μια από τις λύσεις είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που όμως είναι σίγουρο ότι δεν φτάνουν. Μπορούν να καλύψουν κάποιες ανάγκες, αλλά δεν φτάνουν. Έρχεται τότε η κουβέντα για την πυρηνική ενέργεια. Κάποιος την ανοίγει, να το συζητήσουμε ρε αδερφέ. Κεραυνοί και αστραπές να τον κάψουν και να τον εξαφανίσουν τον ανώμαλο που τόλμησε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Μας έρχονται στο μυαλό όλα τα σύνδρομα της Κίνας που είδαμε μικροί στην τηλεόραση, το Τσέρνομπιλ, αλλά και η Αλ Κάιντα.Τελικά όλες οι χώρες γύρω μας κάνουν πυρηνικά εργοστάσια, εμείς αγοράζουμε από αυτές ρεύμα, πανηγυρίζοντας ότι διώξαμε το κακό από την Ελλάδα, λες και η πυρηνική ενέργεια έχει σύνορα. Τα καταφέραμε πάλι.



Η Ελλάδα μπορεί να πάει μπροστά, πως θα το κάνει είναι το θέμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: