Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Τηλεοπτικοί μονόλογοι αστέρων κριτών: Λ. Λαζόπουλος


Αν και συντοπίτης μου ο Λ. Λαζόπουλος, μου προκαλεί έντονη αντίδραση η σκέψη του και η μεθοδολογία του, τουλάχιστον όπως αυτη εκφράστηκε κάποτε από τους Μήτσους ή τώρα με το Αλ τσαντίρι. Το παραδέχομαι, είμαι με μερικούς ανθρώπους εμπαθής (αυτός δυστυχώς δεν το παραδέχεται και το ονομάζει σάτυρα)
Βασικά είναι προσφιλής του μέθοδος η ενασχόληση με την αντιπολίτευση και όχι με την κυβέρνηση. Δηλαδή με τον αδύναμο. Καποτε στου Μήτσους ασχολιόταν με τον Μητσοτάκη και όχι με τον Σημίτη, όταν μάλιστα ο Μητσοτάκης δεν ήταν καν αρχηγός της ΝΔ. Τώρα ασχολείται κυρίως με τον Παπανδρέου λιγότερο με τον Καραμανλή και καθόλου με τον Τσίπρα. Μου θυμίζει λίγο κάτι γεροδεμένα παιδάκια στο σχολείο που τα βάζουνε πάντα με τον πιο μικρόσωμο, αυτόν που δεν μπορεί να αντιδράσει και τον εξευτελίζουν μπροστά σε όλους τους συμμαθητές τους. Κι αυτοί ενώ θλίβονται μέσα τους γιατί διακρίνουν το άδικο, γελάνε δυνατά, γιατί έτσι πρέπει, δεν πρέπει να παρουν το μέρος του αδύναμου γιατί κινδυνεύουν να θεωρηθούν και οι ίδιοι αδύναμοι, επομένως να γίνουν και στόχος, και άντε να τα βγάλεις πέρα μετά.
Η αφορμή για αυτά τα λόγια ήταν η προηγούμενη εκπομπή του Λάκη, όπου μας έλεγε κάτι πολύ σωστό για τα ΜΜΕ. Είχανε κρύψει την είδηση για τα σκουπίδια. Και συμφωνα με το Λάκη η είδηση ήταν η άποψη ενός ειδικού ότι η μόλυνση των υδάτινων πόρων θα ήταν η αιτία για επιδημίες, επομένως δεν κινδυνεύαμε. Δεν το αμφισβητώ. Δεν είμαι ειδικός. Τα ΜΜΕ (στα οποία εργαζεται ο Λάκης) μας είχανε φλομώσει στα παραμύθια για τις επιδημίες που θα είχαμε από τα σκουπίδια αλλά η είδηση που έλεγε ακριβώς το αντίθετο πέρασε στα ψιλά, κρύφτηκε. Γιατί, η κυβέρνηση και όλα της τα ΜΜΕ(;) αποφάσισαν ότι έπρεπε να φοβίσουν τον κόσμο και να σταματήσουν έτσι την απεργία. Αυτό όμως που δεν είπε ο Λάκης, το πέρασε στα ψιλά, (όπως ακριβώς αυτοί που τους κατηγορεί) ήταν ότι η είδηση αυτή δόθηκε μόνο από τη ΝΕΤ, όπως φαίνεται άλλωστε και από το Βιντεο που πρόβαλλε ο ίδιος, στις είδησεις της Μ. Χούκλη. Την κυβερνητική ΝΕΤ. Άρα στην είδηση που ο κος Λάκης μετέδωσε... έκρυψε την είδηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: