Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Καλομαθημένα παιδάκια

Κρατήθηκα, είπα να μη σχολιάσω την επίδραση του ακραίου καιρικού φαινομένου στην Αθηνα, κι αυτό γιατί επιτέλους είδα τη Δευτέρα έναν αυτοσαρκασμό και μια αυτοκριτική από τα ΜΜΕ για το γελοίο φαινόμενο της διάλυσης της Αθήνας, όταν ρίχνει πέντε πόντους χιόνι. Αλλά την Τετάρτη είδα ένα ρεπορτάζ στο ΣΚΑΙ (ειδήσεις 18:00) που ξεχείλισε το ποτήρι.
Τα σχολεία λέει δεν πρέπει να λειτουργήσουν και οι γονεις δεν στέλνουν τα παιδιά τους, γιατί τα προαύλια δεν καθαρίστηκαν από το χιόνι. Και για του λόγου το αληθές έδειχνε ένα προαύλιο με 1 πόντο χιόνι. Αμέσως μετά έδειξε και παιδικές χαρές γεμάτες χιόνι (ένα-δύο πόντους στο χορτάρι) κάνοντας διαμαρτυρία γιατί κανενας δεν φρόντισε να τις "σκουπίσει".
Και τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά;
Και λέω εγώ τώρα ο επαρχιώτης που έχω μάθει να ζω στο χιόνι (1-2 πόντους κάθε 3-4 χρόνια έχει στην περιοχή μου- όσο και στην Αθήνα νομίζω). Τα παιδιά μήπως θα μπορούσαν να παίξουν με το χιόνι στις παιδικές χαρές;, Όταν βρέχει και τα παιδιά δεν βγαίνουν να παίξουν στα προαύλια των σχολείων τους, μήπως πρέπει οι δημοτικοί υπάλληλοι να πάνε με ομπρέλλες επι τόπου;. Ρε παιδιά ηρεμήστε. Θέλετε να κάνετε κριτική; βρείτε κάτι σοβαρό. Μη κάνετε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου να φαίνονται αλλά και να αισθάνονται σαν καλο(κακο)μαθημένα παιδάκια.
Πρόταση: Στην επόμενη χιονόπτωση, τα ΜΜΕ να δώσουν οδηγίες ώστε κάθε πολίτης που βγαίνει έξω, να κουβαλάει μαζί του και ένα κοντάρι στην άκρη του οποίου να έχει δέσει ένα πανί έντονου χρώματος, μήπως και παραχωθεί από καμιά χιονοστοιβάδα, ώστε να μπορούν να τον βρούνε εύκολα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: