Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Δημόσια τηλεόραση

Σήμερα απεργία. Καλώς για πολλούς, κακώς για πολλούς πάλι, σκασίλα μου για πάρα πολλούς. Το ευχάριστο είναι ότι δεν θα ακούσουμε σήμερα τους αυτοπροβαλλόμενους τηλεαστέρες επαγγελματίες λαοπλάνους, να μας αναλύουν τα πάντα (και τίποτα ταυτόχρονα)
Όμως, άνοιξα σήμερα το πρωί την τηλεόραση και τα πήρα ξανά στο κρανίο, όπως σε κάθε απεργία.
Βλέπω κλασικά, την ακαλαίσθητη ταμπέλα στη ΝΕΤ που με ενημερώνει ότι έχουν απεργία. Παραδόξως στην ΕΤ1 την έχουν αλλάξει λίγο και είναι πιο όμορφη. Κοιτάω στα ιδιωτικά κανάλια και βλέπω να παίζει κανονικά πρόγραμμα με ένα τραίλερ να περνά και να ενημερώνει για την απεργία και την αλλαγή προγράμματος. Επίσης αυτό το τραίλερ έπαιζε και στα δημόσια, λες και δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε το μήνυμα τους που ήταν σταθερά κολλημένο στην TV. Κάθε τόσο, η ταμπέλα έφευγε και ξεκινούσε ένα κομμάτι από κάποιο ντοκυμανταίρ το οποίο και το κόβανε έτσι απλά για ξανακολλήσουν την ταμπέλα για κανά 10λεπτο. Πρόοδος θα μου πεις, παλιότερα είχαν την ταμπέλα αυτή σε ολόκληρη τη διάρκεια της απεργίας. Πάλι καλά που βάζουνε και καμιά εκπομπή για να ξεχνιέται ο κόσμος.
Συμπέρασμα, όλοι αυτοί οι συνδικαλιστάδες που κόπτονται εκτός των αλλων για το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ξεχνάνε και δίνουν έτσι τους θεατές της στα ιδιωτικά. Πολύ έξυπνη κίνηση. Και μόλις κάποιος υπουργός αποφασίσει κάτι για για την TV τότε θα βγούνε όλοι αυτοί και θα φωνάζουν για απαξίωση των δημόσιων ΜΜΕ και το ξεπούλημά τους στο κεφάλαιο
Υποκρισία

Δεν υπάρχουν σχόλια: